Persoonlijke verhalen

Vriendin 50: Zangeres Nathalie beviel in de auto

‘Ik schreeuwde: Je moet nú de baby halen!’

Zo bijzonder: de geboorte van je eerste kind. Helemaal die van het zoontje van zangeres Nathalie Makoma (30). Giovanni Claudio werd geboren op de achterbank van een auto.

Nathalie: “Begin juli kreeg ik last van oefenweeën, een teken van je lichaam dat je rustig aan moet doen. Niet voor mij. Ik moest en zou nog even naar mijn beste vriendin in Londen gaan. ‘Wat doe jij hier? Wil je hier bevallen of zo?’ riep mijn vriendin verbaasd toen ze mij ineens op de stoep zag staan.

Ik was niet tegen te houden. Jean Claude had het wel geprobeerd, maar er viel niet met mij te praten. Als hij er tegenin zou gaan, zou ik alleen maar heel boos zijn geworden. Weer terug in België zetten de weeën door. Ze kwamen regelmatiger en werden sterker, dus we gingen naar het ziekenhuis. Daar vertelden ze dat ik drie centimeter ontsluiting had. Ik moest blijven. In België moet je namelijk in het ziekenhuis bevallen.

Later die avond werd ik onderzocht door een arts in opleiding. Ik had nog steeds sterke weeën en veel pijn, maar de ontsluiting bleef op drie centimeter steken. Doodleuk werd ons verteld dat we weer naar huis konden gaan. ‘Waarom?’ vroeg ik. ‘Ik heb zo’n pijn en de weeën komen om de vijf minuten. Straks kom ik niet meer op tijd terug en beval ik thuis!’ Maar de arts in opleiding hield voet bij stuk. We konden gaan…”

Lees het hele verhaal van Nathalie in Vriendin 50 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij liever thuis of in een ziekenhuis bevallen?

In het ziekenhuis

Ik voel me daar veiliger, alles bij de hand en geen “rotzooi|” thuis. Lekker rust, geen onverwacht bezoek etc.

Thuis

Ik wilde graag thuis. Helaas scheurde ik binnenin tijdens de weeen. Er kwam dus veel bloed mee na het breken van de vliezen. De verloskundige kon daarom niet zien of er ontlasting in het vruchtwater zat ik ik moest dus alsnog naar het ziekenhuis.

Instagram