Persoonlijke verhalen

Vriendin 50: Leda en de dochter van haar ex werden vriendinnen

‘Stiefmoeder? Beste vriendin!’

Het leek Leda (29) wel wat: een band opbouwen met Michelle (25), de dochter van haar nieuwe vriend. Met hem is het inmiddels uit, maar Leda en Michelle zijn beste vriendinnen geworden. Michelle woont nu bij Leda en is dol op haar halfzusje Nora.

Leda: “Ik ontmoette Jaap negen jaar geleden in het restaurant waar ik toen werkte. De vonk sloeg meteen over. Ik had geen idee dat hij zoveel ouder was dan ik: hij was 45, ik 20. Jaap zag eruit als iemand van 35 en was daarbij ontzettend jong van geest. Dat hij 25 jaar ouder was dan ik, was voor mij geen probleem. Maar ik merkte dat Jaap het er wat moeilijker mee had. Hij was bang voor de reacties, en dan vooral van zijn dochter Michelle, die maar vier jaar jonger was dan ik. De eerste paar maanden waren we vooral druk met elkaar, we waren zo verliefd. Michelle ontmoette ik pas later: een leuke meid van zestien. Ik vond het wel wat hebben. Ik zag haar niet als een stiefdochter, maar wie weet werden we wel vriendinnen. Of zouden we een soort zussenband krijgen. Een goede band opbouwen met de dochter van mijn nieuwe vriend, hoe gaaf zou dat zijn? Maar ik zag het, mede door die verliefdheid, allemaal veel te romantisch… Ze was een dwarse puber die duidelijk niet op een stiefmoeder zat te wachten, en ze kon behoorlijk opstandig reageren.”

Beduusd
“Jaap had Michelle aanvankelijk verteld dat ik 26 was. Toen we vijf maanden een relatie hadden, besloot hij haar toch maar eens de waarheid vertellen. Dat deed hij tijdens een etentje. Ik stond buiten te roken, en Jaap dacht het perfecte moment te hebben gevonden: even alleen met zijn dochter. Het bericht sloeg bij Michelle in als een bom. Ze was woest op haar vader omdat hij tegen haar had gelogen en liep weg uit het restaurant, ons beduusd achterlatend. Ik vond dat Jaap het probleem moest oplossen. Het was zijn kind en hij had gelogen. Michelle had duidelijk gemaakt dat we haar met rust moesten laten. Een maand lang hoorden we niets van haar, en toen belde ze Jaap per ongeluk. Dat heeft blijkbaar zo moeten zijn, want ze raakten met elkaar aan de praat en het contact herstelde.

Lees het hele verhaal in Vriendin 50 van deze week of praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Instagram