Persoonlijke verhalen

Vriendin 50: Evelines ex-man kijkt niet meer om naar zijn vorige gezin

“Mijn man begon een tweede leven, met een veel jongere vrouw”

Bijna veertig jaar lang was Eveline gelukkig met haar man Johan (60). Tot ze ontdekte dat hij een verhouding had met een andere vrouw. Een vrouw van 35 jaar… “Hij is er gewoon tussenuit gepiept.”

Eveline (59): “Misschien had ik gewaarschuwd moeten zijn. Ik herinner mij verschillende momenten uit ons leven toen we nog gelukkig waren samen, dat mijn man en ik naar twee oudjes keken, die op een terras knus een kopje koffie dronken of een ijsje aten. Mij vertederde zo’n beeld. ‘Kijk eens, wat leuk’, zei ik dan tegen hem. ‘Vreselijk!’ vond Johan. ‘Daar moet je toch niet aan denken, zo wil ik nooit worden, hoor.’ Ik begreep het toen niet, maar stond er verder niet bij stil. Ik dacht dat hij er misschien tegenop zag om oud te worden. Maar hij bedoelde het vooral persoonlijk, weet ik nu. Samen met mij als bejaard stel over straat schuifelen, dat was niet wat hij wilde. Liever begon hij aan een nieuw leven, een tweede leven, vermoed ik achteraf. Wat heb ik me belazerd gevoeld. Dan denk je iemand te kennen en volledig op hem te kunnen bouwen. Maar blijkbaar niet voor altijd.”

Geen ruzies
“Ik ontmoette Johan toen ik zestien was. Hij was niet mijn eerste vriendje, wel iemand met wie ik een bijzondere klik had. En we bleven samen. Na een paar jaar trouwden we en daarna kwamen er twee kinderen. Dat ging niet makkelijk, maar we knokten ons samen door die periode heen en waren heel blij toen we een dochter en zoon kregen (nu 33 en 31 jaar). We vormden een leuk gezin, gezellig, warm. Heel sportief ook; mijn dochter deed aan synchroonzwemmen, ik was actief in haar zwembad, werd trainster en jurylid. Onze zoon voetbalde en daar was Johan erg bij betrokken. Hij had alles voor onze kinderen over, stond altijd voor ze klaar. En voor mij. Echt, ik heb niets aan te merken op al die jaren. Natuurlijk, de hevige verliefdheid van vroeger, die was er niet meer, ook de seks was minder, en minder spannend geworden, maar zo gaat dat in een langdurig huwelijk. Maar er waren geen ruzies, geen grote botsingen. Wij waren zo’n stel dat iedereen als ideaal beschouwde. Johan gedroeg zich altijd lief naar mij toe. Hij was een joviale man die vol grapjes zat. Iemand die ik totaal vertrouwde. Ik twijfelde er geen moment aan dat wij ons leven lang samen zouden blijven.

Lees het hele verhaal in Vriendin 50 van deze week of praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram