Persoonlijke verhalen

Vriendin 5: Marlieke doneerde eicellen aan een eicelbank

‘Ik gun iedere vrouw het geluk van een kind’

Marlieke (30) is dolgelukkig met haar 3 kinderen. En juist daarom raakt het haar als vrouwen graag moeder willen worden maar het niet lukt. Ze besloot eicellen te doneren. “Al kan ik er maar één iemand mee helpen…”

Marlieke: “Jaren geleden las ik in een tijdschrift voor het eerst over eiceldonatie. Een interview met 2 vrouwen van wie de één een eicel aan de ander had gedoneerd. Ik vroeg me af of ik zelf bereid zou zijn een eicel te doneren als er iemand in mijn omgeving niet zwanger zou kunnen worden en een eicel nodig zou hebben. Ik hoefde niet lang over het antwoord na te denken. Ja, dat zou ik doen. Onze oudste zoon Daan was toen al geboren en ik wist hoe mooi en speciaal het was om moeder te zijn, om een kind te zien opgroeien. Dat geluk gunde ik ook aan anderen.”

Lees het hele verhaal van Marlieke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij je eicellen doneren als dat kon?

Ja, ik doe het al!

Ik heb zelf een bouwsteentje nodig gehad om zwanger te kunnen worden. Toen konden wij kiezen voor zogeheten wederkerigheid. Na goed nagedacht te hebben heb ik ervoor gekozen om na mijn ounctie de helft van mijn eicellen aan een persoon te geven. En inderdaad wat Marlieke schrijft. Je wordt onder de loep genomen of je wel aan de voorwaarden voldoet. Maar dat gebeurt ook als je zelf en bouwsteen nodig hebt. Dat krijg je niet zomaar.

Instagram