Persoonlijke verhalen

Vriendin 49: De elfjarige Zoë voorkwam dat haar moeder verdronk

‘Mijn dochter redde mijn leven’

Terwijl ze een fietstochtje maakte met haar dochter, kreeg Simone (42) een epilepsieaanval en reed ze de sloot in. Haar fiets viel boven op haar en ze zakte langzaam onder water. Dochter Zoë (toen 11) voorkwam dat haar moeder verdronk. “Zonder Zoë had het heel anders met me kunnen aflopen.”

Simone : “Op een vrijdagavond fietste ik met mijn dochter Zoë op een verlaten polderweg naar huis, nadat ik haar van streetdance had opgehaald. Halverwege de route voelde ik een lichte tinteling in mijn linkerarm. Ik ben epilepsiepatiënt en soms kan zo’n tinteling duiden op een aanval. Maar dat is lang niet altijd zo, dus maakte ik me niet druk en fietste ik verder. Achteraf denk ik: had ik nou maar naar mijn lichaam geluisterd…”

Zoë : “Terwijl ik honderduit kletste, schoot mijn moeder plotseling de berm in. Ze zigzagde op haar fiets naar beneden, in de richting van een sloot die anderhalve meter lager lag. Ik schrok en ik remde meteen. Omdat ze epilepsie heeft, dacht ik meteen: ze heeft een aanval. Toen ik mijn fiets in het gras gooide, hoorde ik een plons. Ze was in de sloot beland. Ik twijfelde geen seconde, rende naar beneden en dacht maar één ding: ik moet haar zien te redden.”

Lees het hele verhaal van Zoë en Simone in Vriendin 49 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij ook kunnen reageren zoals Zoe?

Ja, ik denk het wel

Moeilijk te zeggen eigenlijk. Iedereen roept natuurlijk gelijk dat zou ik ook doen, zo ik ook, maar je zou ook in paniek kunnen raken en letterlijk bevriezen. Petje af voor zoe!!

Instagram