Persoonlijke verhalen

Vriendin 48: Josefiens beste vriendin verbrak de ‘vriendinnencode’

“Terwijl ik bij haar uithuilde, deelde mijn vriendin het bed met m’n ex”

Dat haar huwelijk voorbij was, was al erg genoeg. Gelukkig kreeg Josefien (35) steun van haar beste vriendin. Dacht ze. “Al die tijd had ze met me mee gepraat, terwijl ze intussen met mijn ex in bed lag.”

Josefien: “Thijs en ik waren twaalf jaar getrouwd, toen ik de scheiding aanvroeg. Eigenlijk had ik al veel eerder aan de bel moeten trekken. Hij was erg dominant en controleerde me in alles, ik mocht zelfs mijn eigen bankzaken niet regelen. Afspreken met vriendinnen betekende een avond lang berichten van hem: waar was ik? Met wie? Wat deed ik? Hoe laat zou ik thuis zijn? In iedere man zag hij een potentiële minnaar van mij. Hoe ironisch, denk ik nu. Als ik heel eerlijk ben, vonden we gewoon andere dingen belangrijk in het leven. Hij was erg materialisch, terwijl ik veel meer waarde hecht aan spontaniteit en genieten. Ik was al jaren niet meer happy, maar ik durfde niets te zeggen. Ik ben trouw aan mensen en wilde mijn man en kinderen geen pijn doen.”

Veel steun
“In de lente van 2014 zei ik tegen Thijs dat ik wilde scheiden. Hij vond het verschrikkelijk en vertelde aan iedereen in onze straat dat ik een affaire had – wat niet zo was – en speelde de zielige, verlaten man. Maar zijn tranen waren snel opgedroogd, want amper twee weken later woonde hij al half samen
met een andere vrouw. We waren co-ouderschap overeengekomen: we zouden het zo goed mogelijk regelen omwille van onze zoons Tom en Sem. Maar Thijs was zo vol van zijn nieuwe liefde, dat hij zijn
oude leven vergat. Hij kwam afspraken niet na, miste het tienminutengesprek van Tom op school, kwam niet opdagen bij een doktersafspraak van Sem en snauwde me af als ik er iets van zei. Eén keer werd ik zelfs gebeld dat Sem nog op het schoolplein stond, wachtend op zijn vader… Ook financieel liet hij me vallen. Hij verdiende goed, maar gunde mij geen cent. In die dagen ging het slecht met me. Ik had verdriet om de scheiding en moest halsoverkop naar een andere woning verhuizen. Gelukkig had ik veel steun aan Sanne en Paul. Ze kwamen in het weekend schilderen en klussen, maar ik kon ook bij ze uithuilen. Bij allebei.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 48.

Ben jij ook hevig teleurgesteld in een vriendin? Praat dan mee op het forum. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram