Persoonlijke verhalen

Vriendin 47: Debby werd twee keer overvallen terwijl ze aan het werk was

“Nog steeds zie ik overal ‘verdachte’ personen”

Winkeliers en winkelpersoneel krijgen steeds vaker te maken met geweld. Debby (36) maakte tijdens haar werk in een drogisterij twee gewapende overvallen mee. “Ik kan me nog maar weinig details herinneren. Als je wordt bedreigd, ben je alleen maar bezig met overleven.”

"Het liep tegen zessen, we gingen bijna dicht en ik stond achter, om het geld uit de kassa daar te tellen. Ik hoorde een hond blaffen en toen ik door een klein gangetje terug naar de winkel wilde lopen, kwam er een man op me af. Ik zag meteen dat hij een pistool in zijn hand had en ik schrok me rot. Heel even dacht ik: dat pistool lijkt wel nep, het glimt zo. Maar ja, ik had nog nooit een pistool gezien, dus hoe kon ik nou weten of het echt was of niet?"

Lees het hele verhaal van Debby in Vriendin 47 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij nog in dezelfde winkel durven te werken na een overval?

Nee, absoluut niet

Ik denk dat je dat nooit meer vergeet !!!:(
Ligt natuurlijk wel aan de heftigheid waarmee het gebeurt. Komen er wapens aan te pas, bedreigingen. Ik hoop het nooit mee te maken.

Ja, ik denk het wel

Ik ben ook een keer in de winkel overvallen, 26 jaar geleden, je vergeet het nooit meer wat een angst heb je op zo’n moment, en ook rare reactie kan je op z’on moment geven. Zoals Debby een langere wachttijd doorgaf, zo bleef ik met mijn rug naar de muur staan omdat in mijn kontzak mijn portomnee zat met veel geld erin. Ik was nl. net naar de bank geweest om geld te halen, want ik ging de volgende dag op wintersport. ( toen kon je in het buitenland nog niet overal pinnen.) De kassa haalde hij leeg en bedreigde ons met een mes, mijn tas gooide hij ook leeg maar dat zat dus geen geld in. Na de vankantie ging ik gewoon weer werken mijn collega ook en die is zelfs een jaar later weer overvallen en toen onder bedreiging van een pistool, en dat was toch wel enger.

Instagram