Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving

Vriendin 46: Loes raakte haar gezin kwijt door een drugs- en seksverslaving

‘Seks was een middel om te vluchten voor mijn gevoel’

‘Seks was een middel om te vluchten voor mijn gevoel’

Loes (47) was getrouwd, had twee kinderen en werkte fulltime. Tot haar man en zij in contact kwamen met de drug ghb en verslaafd raakten. Hun relatie liep op de klippen en toen begon de ellende pas echt. “Elke dag was ik dronken en had ik seks met wie er op dat moment maar was.”

Loes: “Wie drie jaar geleden tegen mij had gezegd: ‘Je hebt een seks- en liefdesverslaving’, had ik vierkant uitgelachen. Intussen weet ik dat deze verslaving bestaat en dat ik eraan lijd. Sterker nog, ik ben er lange tijd voor in behandeling geweest en probeer mijn leven nu weer op te pakken. Er zijn maar weinig mensen die van mijn verslaving afweten. Ik loop er niet mee te koop. Omdat ik me schaam, maar ook omdat ik denk dat veel mensen hun oordeel al klaar hebben, als ik ze dit vertel. Ze vinden me goedkoop en sletterig en denken waarschijnlijk dat ik de hele dag seks heb. Onzin. De realiteit is dat ik geen seks meer heb gehad sinds ik weet dat ik verslaafd ben. Ik moet opnieuw leren omgaan met intimiteit. Ik deel mijn verhaal omdat ik vermoed dat er meer vrouwen zijn zoals ik. Ik hoop dat mijn verhaal voor hen een eye-opener is, een steun in de rug. Want er is altijd hoop.”

Lees het verhaal van Loes in Vriendin 46 en praat mee op het forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Herken jij het verhaal van Loes?

  • Tien83
    Tien83
    Ik snap goed dat ze zich schaamt. Op veel verslavingen heerst een taboe of er is veel ontkenning. Mensen grappen vaak dat ze een verslaving een hebben, maar een echte verslaving lijkt mij geen grapje. Als je er over leest en hoort/ziet wat voor gevolgen het heeft. Mensen denken bij verslavingen altijd aan drugs, rokers of alcohollisten. Denken dat het hen niet zal overkomen. Maar er bestaan zoveel verslavingen waar mensen het bestaan niet van weten of erkennen. Er zijn veel mensen cafeïne verslaafd, zonder dat ze het door hebben. En wat dacht je van een eetverslaving? Mensen kijken naar de buiten kant. Je bent te dik omdat je te veel eet en dat is dan je eigen schuld. Maar er zit vaak meer achter. Daarom heb ik bewondering voor mensen die een verslaving erkennen en er serieus aan werken! Er voor uitkomen en je problemen onder ogen zien is de eerste goede stap. Dat laat zien dat je niet zwak bent, maar sterk! Veel succes en sterkte!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen