Persoonlijke verhalen

Vriendin 45: Stefan bleef crècheleider ondanks alle ophef na de Amsterdamse zedenzaak

‘Gelukkig krijg ik van de meeste ouders juist meer waardering’

Stefan (28) werkt pas een paar maanden op een kinderdagverblijf als de zedenzaak van Robert M. in het nieuws komt. “Wat die man heeft gedaan, is echt onvoorstelbaar. Maar het bracht me niet aan het twijfelen of ik dit werk nog wel moest blijven doen. Ik hou van mijn baan.”

Woensdag, 9.00 uur in de ochtend. Op kinderdagverblijf Tinker Bell in Zoetermeer zitten de peuters van de groep Lollifanten in een kring. Ze zingen in koor het goedemorgenliedje, een vrolijk deuntje waarmee de dag wordt begonnen. Als het liedje is gezongen, springt een meisje van haar stoel. ‘Wil je wat drinken?’, vraagt ze aan Stefan. Hij knikt gretig. ‘Alsjeblieft, een kopje thee.’ Ze reikt hem een kopje aan uit de speelgoedkeuken. Met twee tatoeages op zijn arm ziet Stefan er heel stoer uit, maar de peuters deinzen niet voor hem terug. “Integendeel,” vertelt hij, “toen ik hier kwam werken en de kinderen mij voor het eerst ontmoetten, vonden ze mijn uiterlijk juist heel interessant. Dan wezen ze naar een tattoo en vroegen ze: ‘Heb jij op je arm geverfd?”

Lees het hele verhaal van Stefan in Vriendin 45 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Laat jij je kind inmiddels weer met een fijn gevoel achter bij een mannelijke crècheleider?

Ja, hoor!

Weer?? Nooit aan mannen in de kinderopvang getwijfeld!!! Omdat 1 zo’n monster verschrikkelijke dingen heeft gedaan, betekend dat niet dat alle mannen zo zijn! Mannen zijn juist nodig in de kinderopvang, want kinderen hebben ook vaders!

Instagram