Persoonlijke verhalen

Vriendin 45: Mireille reist het land door met pop Toby

‘Mensen blij maken, daar doe ik het voor’

Mireille (29) plaatst een jaar lang iedere dag een foto van pop Toby op Facebook, die op allerlei plekken in het hele land komt. Hiervan wordt Mireille vrolijk, maar ook andere mensen krijgen er energie van. “Die foto’s doen je beseffen dat iedere dag wel iets moois heeft, zelfs de dagen die je het liefst wilt vergeten.”

Mireilles huiskamer is bijzonder vrolijk ingericht. Al haar meubels hebben uitbundige kleuren, haar behang bestaat uit een bloemenexplosie en in kasten en vensterbanken staan poppen en knuffels met een grote lach op hun gezichtjes. Volgens Mireille is haar uitbundige stijl een reactie op de moeilijke periode in haar leven, waar ze onlangs op eigen kracht uit kwam. Mireille: “Drie jaar geleden trouwde ik met mijn jeugdliefde. We waren negen jaar samen toen hij mij ten huwelijk vroeg. Vier maanden na onze bruiloft vertelde hij dat hij verliefd was op een ander en dat hij wilde scheiden. Ik weet nog dat het die avond pijpenstelen regende. Als verdoofd trok ik mijn schoenen aan. Door de stromende regen liep ik naar het huis van mijn ouders, waar ik liefdevol werd opgevangen.”

Lees het hele verhaal van Mireille in Vriendin 45 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Waar word jij vrolijk van?

Ik word vrolijk van...

Mijn werk als postbezorgster doen tijdens een droge, misschien zelfs onbewolkte, dag en vriendelijke, opgewekte mensen tegen te komen.

Ik word vrolijk van...

Mooie muziek en lekker buiten zijn en genieten van elke dag met mijn lieve man.:inlove::inlove:

Ik word vrolijk van...

vrolijke opgewekte mensen die je teruggroeten op straat of als je in de tuin aan het werk bent.
Het vrolijkste wordt ik van onze dochters omdat ze zo gelukkig zijn.

Instagram