Persoonlijke verhalen

Vriendin 45: Marijke bokst haar hele leven al op tegen haar knappe, interessante zus

“Waarom houden ze meer van mijn zus dan van mij?”

Marijke (42) kan er niet over uit. Hoe goed ze ook haar best doet, haar zusje Joyce (37) is het lievelingetje van haar ouders en de gevierde nicht van de familie. “Alle aandacht gaat altijd naar haar. Als schattige baby al, en nu als carrièrevrouw nog steeds.”

Marijke: “Laatst werd mijn vader 65 jaar. Al weken was ik druk geweest met het organiseren van een knalfeest voor hem. Omdat mijn moeder in een rolstoel zit, haalde ik alle boodschappen, bakte ik twee appeltaarten, versierde ik het huis en stond ik de hele zaterdag in de keuken om salades te maken. Op het feest zelf voorzag ik samen met mijn dochters Sofie van twaalf en Julia van tien iedereen van koffie, thee en andere dranken. Ik hoef echt geen schouderklopje hoor, maar het zou wel leuk zijn als je dan aan het eind van de avond gewoon bedankt wordt voor de goede zorgen. Helaas bleef dat compliment uit. Daarom deed het extra pijn dat het telefoontje van mijn zus Joyce – de grote afwezige op het feest, omdat ze voor haar werk in het buitenland zat – de hele avond werd geroemd. ‘Wat ontzettend attent van Joyce dat ze helemaal uit Amerika belt. Wat kost dat wel niet?’ bleef mijn vader roepen. Ook mijn moeder kon er niet over uit: ‘Het is daar midden in de nacht en toch belt ze.’ Ik zei maar niet dat ze op kosten van haar baas belde, waarschijnlijk in een of andere bar uithing en de nacht door feestte, terwijl ze ook eerder had kunnen terugvliegen om bij de verjaardag van haar eigen vader te zijn. Maar wat had het voor zin? Het zou mij eerder in een kwaad daglicht stellen dan haar.”

Lees het hele verhaal van Marijke in Vriendin 45 en praat mee op het forum.

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Herken jij je in het verhaal van Marijke?

Anders, namelijk...

mijn man word als jongste altijd verveeld met het zelfde verhaal (wat hij zelf niet weet alleen van horen zeggen hij was toen pas 2jaar) dat ze hem als jongentje een jurkje aan deden en dan vinden ze het toch weer leuk en moeten ze erg veel lachen ,zowel bij mijn man als bij mij komt dat verhaal de strot uit en we gaan tegenwoordig gewoon weg als ze weer over dat verhaal beginnen ja je bent de jongste is steeds het antwoord grrrrrr

Anders, namelijk...

JA MAAR DAN OP EEN ANDERE MANIER !!

Ja, een beetje

Mijn zus krijgt meer aandacht van familie en vrienden ook als zij niets doet.

Ja, mijn zus/broer wordt ook altijd voorgetrokken

Ja, ook de jongste maakt niet uit wat hij doet het is altijd geweldig.

Instagram