Persoonlijke verhalen

Vriendin 45: Jeanines verloofde blies vlak voor hun trouwdag de bruiloft af

“Vanuit het niets zei hij: ‘Zeg onze bruiloft maar af'”

Als het aan Jeanine (31) had gelegen, waren zij en Floris nu getrouwd. Maar anderhalve maand voor dé dag, stond hij ineens voor haar neus. Jeanine: “‘Dit is niet het leven dat ik wil’, zei hij. ‘Ik ga weg.’”

Jeanine: “Het is nu vier maanden en dertien dagen geleden dat ik ben ‘gedumpt.’ Nog steeds zijn er dagen dat ik bijna niet uit bed kan komen. Bij het wakker worden is er een kort moment van ‘niet weten.’ Totdat ik de pijn weer voel. De schaamte, de verwarring en de schrik. Nee, de verbijstering. Toen Floris zei dat hij de bruiloft af wilde blazen, was ik zo van de kaart, dat ik niks meer kon zeggen. Ik kon alleen maar denken: dit is niet waar, ik ben in een foute soap beland. Dat idee had ik nog steeds toen hij de deur was uitgelopen en ik totaal verdoofd met mijn mobiel in mijn handen zat. Ik wilde iemand bellen, mijn moeder of een vriendin, ik moest deze waanzin met iemand delen, maar ik heb er tot de volgende middag mee gewacht. Ik hoopte dat Floris terug zou komen, me zou vertellen dat het een grap was geweest en mij zou uitleggen wat de humor ervan was. Maar hij kwam niet en tot op de dag van vandaag zit ik met onbeantwoorde vragen.”

Op zijn knieën
“Natuurlijk pieker ik me achteraf suf of ik het niet had kunnen zien aankomen. Die bindingsangst van hem in het begin was wel heftig. Ik zocht naar voortekenen, hoe minuscuul ook. Maar echt, onze relatie was vijf jaar lang hartstikke leuk. Mijn intuïtie heeft me geen moment gewaarschuwd… Twee jaar geleden trouwde mijn beste vriendin. Een paar maanden later een ander. Bij beiden was ik getuige. Ook bij mij begon het te kriebelen. Het leek me geweldig om een dag in het middelpunt te staan en in bijzijn van onze familie en vrienden uit te spreken dat we echt voor elkaar kozen. Ik gaf af en toe hints. Met succes. Toen Floris en ik samen op vakantie waren op Ibiza, ging hij op een romantische plek opeens op zijn knieën. Hij had een ring meegenomen die hij thuis had uitgezocht met mijn beste vriendin. ‘Wil jij officieel de mijne worden?’ vroeg hij plechtig. Ik viel hem in zijn armen en we pinkten samen een traantje weg. We hadden het zelfs over kinderen die avond. Zo geweldig!”

Lees het hele verhaal in Vriendin 45 of praat mee op het forum.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

ingrid.koning.98

Hoi Jeanine

Wat erg dat dit jou op deze manier is overkomen.Maar je zit met zoveel vragen.Kun je hem niet nog een keer spreken om deze te beantwoorden dan begrijp je het misschien beter.En kun jij ik weer verder.

Een spreuk uit het boekje troost van de Happinez

Het zijn niet alleen de omstandigheden,
die bepalen hoe jij je voelt.
Het is voor een groot deel je eigen houding,
tegenover die omstandigheden.

Ik wens je heel veel sterkte!!

Ingrid

Beantwoorden
fb_877464105663103

Hoi hoi
Kun je niet met hem afspreken of hem je vragen te stellen zodat jij dit kan afsluiten en verder kunt gaan?
Gr L

Beantwoorden

Instagram