Persoonlijke verhalen

Vriendin 44: Tamara vond opnieuw de liefde

‘Hij koos voor mij, ook al heb ik drie kleine kinderen.’

Een jaar na haar ingrijpende echtscheiding wilde Tamara (35), moeder van Jamie (10), Owen (8) en Faylin (5) niets liever dan het geluk opnieuw vinden. Dat kon weleens lastig worden: “Wie zit er nou op een vrouw met drie kleine kinderen te wachten?”

Tamara: “Mijn ex en ik waren twaalf jaar getrouwd, maar de koek was op. Ik had hem ontmoet tijdens het uitgaan en jarenlang hadden we het erg goed samen. Ook toen ik zwanger was van Faylin, was ik ook nog heel gelukkig met mijn gezin. Maar daarna ging het ineens snel bergafwaarts. We zaten in een roerige tijd, met de nodige problemen in onze beide families. Daarbij overleed mijn schoonvader, waar we allebei veel verdriet van hadden. Waar veel mensen in tijden van tegenslag naar elkaar toe groeien, raakten wij elkaar juist helemaal kwijt. Het liep niet meer tussen ons, we hadden steeds vaker ruzie en er waren veel onderhuidse spanningen. We hebben relatietherapie geprobeerd, maar de problemen bleven aanhouden. Het was op. De liefde was weg. In het begin negeerde ik dit gevoel. Ik was het aan de kinderen verplicht bij elkaar te blijven, vond ik. Ze waren nog zo klein en hadden recht op een vader én een moeder die samen voor ze zorgden. Maar de spanningen en ruzies tussen ons, hadden ook een enorme weerslag op de kinderen. Ik zag ze onrustiger worden. En ongelukkiger. Bij elkaar blijven was niet langer het beste voor ze. We besloten daarom samen uit elkaar te gaan om onszelf en de kinderen rust te geven. Niet alleen emotioneel, ook financieel kwam er in die periode veel op ons af. We moesten ons huis te koop zetten, wat midden in de crisis niet de beste vooruitzichten bood. Ik bleef in het huis wonen en mijn ex kwam om het weekend voor de kinderen zorgen. Ik logeerde dan bij mijn ouders. Het was een heftige tijd, maar ik voelde wel opluchting nu we de knoop hadden doorgehakt. Ik had mijn eigen leven weer terug."

“Natuurlijk dacht ik voordat de scheiding rond was weleens aan de toekomst. Hoe zou die er voor mij uitzien? Zou ik weer een andere leuke man vinden met wie ik gelukkig kon worden?"

Lees het hele verhaal in Vriendin 44 en praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Instagram