Persoonlijke verhalen

Vriendin 44: Ik vertrok… en kwam weer terug!

Je kent ze wel van tv, vrouwen die vol plannen naar het buitenland emigreren. Katrien, Marjolein, Irene en Tessa zijn teruggekomen. Maar niet met hangende pootjes!

Marjolein (36): “Het voelt goed om terug te zijn in Nederland. Ik vind het heel leuk om kleine kinderen te hebben, maar dat geluk wil ik kunnen delen. Dat mijn ouders nu betrokken zijn bij de opvoeding van Oscar en Esmé, vind ik het grootste voordeel van hier wonen.

Australië is zo ontzettend ver weg. Als wij wakker waren, sliep iedereen in Nederland. Dat maakte het contact met het thuisfront lastig tijdens de 7 jaar dat ik daar woonde. Mijn man is Australiër. Ik zou in Australië op een zeilboot gaan werken en ging nog even zeillaarzen kopen. Robert was verkoper in de winkel. Het was liefde op het eerste gezicht, voor ons allebei. Drie dagen later volgde de eerste zoen, daarna ben ik bij Robert ingetrokken. Tot mijn visum verlopen was en ik terug naar Nederland moest.”

Lees het hele verhaal van Marjolein en de verhalen van Katrien, Irene en Tessa in Vriendin 44 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij in het buitenland gewoond?

Instagram