Persoonlijke verhalen

Vriendin 43: Edith overwon haar rijangst

“Ik wilde verder met mijn leven, niet langer thuiszitten”

Na een ernstig auto-ongeval ontwikkelde Edith (43) een fobie voor autorijden waardoor ze achter het stuur werd overvallen door paniek, zweetaanvallen en hyperventilatie. Om haar angst de baas te worden, zocht ze hulp.

Edith: “Vorig jaar reden mijn man en ik met onze zoon van dertien naar een vakantiehuis in Drenthe. Onze route ging via landweggetjes en ik raakte in paniek. Ik vond het eng om over die smalle wegen te rijden, ook al reed mijn man. Ik wilde dat hij rechtsomkeert maakte. “Anders stap ik hier uit en wacht ik tot jullie terug zijn”, schreeuwde ik. Liever reed ik zelf, dan had ik tenminste de controle over het stuur. Daarbij kwam dat ik nu dichtbij de aflopende berm zat en ook dat herinnerde mij aan mijn auto-ongeluk. Ik werd doodsbang, begon te hyperventileren en wilde die auto uitvluchten. Als ik nu aan dat moment terugdenk, besef ik weer hoe diep mijn angst zat.”

Lees het hele verhaal van Edith in Vriendin 43 en praat mee op het forum.

Foto: Istockphoto

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens bang in de auto?

Ja, regelmatig

Ja ,ik ben erg bang in de auto, terwijl er totaal geen reden voor is.Ik heb geen rijbewijs , heb ooit lessen genomen maar ook toen al stond het zweet in mijn handen een uur voordat ik ,,moest” rijden.Ik zie geen diepte, misschien heeft het daarmee te maken.Nee, laat mij maar op mijn brommertje rijden, daar ben ik al 45 jaar blij mee en onafhankelijk van anderen!

Soms

Waarom staat er een foto bij van heel iemand anders???? Die foto ben ik niet!

Soms

Vele jaren geleden een auto-ongeluk gehad en daardoor veel angst gekregen. In 2004 heb ik een aantal lessen genomen om weer vertrouwd te raken met het rijden onder veilige omstandigheden en dat is gelukt. Ik rij zelf weer auto sindsdien, maar soms knijp ik ‘m nog wel een beetje als ik de capriolen van andere weggebruikers zie.

Instagram