Persoonlijke verhalen

Vriendin 43: Carolien is zo jaloers dat het haar leven bepaalt

“Ik raak hem kwijt door mijn overdreven jaloezie”

Als kind had Carolien (31) al jaloerse trekjes, maar toen ze een relatie kreeg met Mark sloeg ze door. Ze was zo jaloers dat ze hem steeds verder van haar afstootte. “Ik wilde niet langer dat hij met zijn vrienden uitging en eiste dat hij bij mij bleef.”

Carolien: “Twee jaar geleden was voor Mark de maat vol. Mijn jaloezie brak hem op en eerlijk gezegd mij ook wel. Ik was zo moe van mijn gepieker en mijn intense angst hem kwijt te raken, dat het bijna een opluchting was toen hij ging. Toch was ik kapot van verdriet. Ik was zo gek op hem… Ik leerde Mark kennen op een festival. Alles klopte die dag, het weer, de muziek, de mensen. Mark was met een groep vrienden en ik met een aantal vriendinnen. Al vroeg op de dag liepen we elkaar tegen het lijf en we zijn de rest van de dag met z’n allen bij elkaar gebleven. Ik vond Mark meteen al leuk, maar een van mijn vriendinnen zag hem ook zitten, merkte ik. Nog voordat ik ook maar een signaal van Mark had gekregen dat hij mij ook interessant vond, voelde ik de jaloezie al opkomen. Mijn vriendin kwam net uit een relatie! Ik vond het onbegrijpelijk dat ze zo flirterig deed. Op die manier praatte ik mijn nare gevoelens voor mezelf goed. Van binnen wist ik ook wel dat het gewoon weer die vervelende jaloezie van mij was die de kop opstak.”

Ontzettend chagrijnig
“Als kind was ik al ontzettend jaloers. Ik ben enig kind en heb nooit leren delen, misschien speelt dat een rol. Ik vierde vroeger Sinterklaas bij mijn opa en oma en dan waren mijn twee nichtjes er ook. Ik wilde altijd hebben wat zij kregen, hoe mooi mijn cadeaus ook waren. Later, in mijn puberteit, werd ik vooral jaloers op het uiterlijk van mijn vriendinnen. Of op hun kleding. Ik kon ontzettend chagrijnig worden als mijn beste vriendin een mooie winterjas had gekregen. Het lukte me niet om dan enthousiast te reageren, ik ging zo snel mogelijk over tot de orde van de dag.

Lees het hele verhaal in Vriendin 43 of praat mee op het forum. 
 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram