Placeholder

Vriendin 43: Barbara helpt alleenstaande vrouwen met een kinderwens

“Ook in je eentje mag je een kinderwens hebben”

“Ook in je eentje mag je een kinderwens hebben”

Barbara Lammerts van Bueren (46) is moeder van Noor (12) en Zhong Bing (8). Ze heeft er bewust voor gekozen om kinderen te krijgen, ook al had zij geen partner. Nu helpt zij andere vrouwen die in eenzelfde situatie zitten. “Ik wil aan de wereld laten zien dat alleenstaand moederschap ook een optie is.”

Barbara: “Ik heb altijd geweten dat ik moeder wilde worden. Maar toen de drang om moeder te worden echt te groot werd, was er geen man in mijn leven. Op een dag had ik het er met een vriendin over en zei ik: ‘Anders doe ik het wel alleen!’ Ik was inmiddels dertig. Als ik vroeger fantaseerde over de toekomst, wilde ik vier kinderen. Twee uit mijn buik en twee geadopteerde kinderen.

Ik ging de optie om het alleen te doen verder onderzoeken. Ik keek rond op internet, maar veel was er toen nog niet over dit onderwerp te vinden, want internet bestond nog niet zo lang. Inmiddels vind je er veel informatie over het alleenstaand moederschap. Ook al keek ik rond op internet, één ding wist ik zeker: ik wilde een bekende donor. Maar die vind je niet zomaar. Ik was heel open naar mijn omgeving over mijn wens voor een kind, maar vragen of iemand mijn donor wilde zijn, zo ver was ik nog niet.”

Lees het hele verhaal van Barbara in Vriendin 43 en praat mee op het forum.