Persoonlijke verhalen

Vriendin 42: De kans dat Brenda moeder zou worden, was maar 3%

‘Ik bleek al ruim 7 maanden zwanger te zijn!’

Het was Brenda’s (37) grootste wens om moeder te worden. Maar de kans op een zwangerschap was praktisch nul. En toen bleek ze ineens ruim 7 maanden in verwachting te zijn. “Ik kon het écht niet geloven.”

Brenda: “Het moment waarop mijn huisarts me belde, zal ik nooit vergeten. Toen hij zei: ‘Ik mag je feliciteren, je bent zwanger’, voelde het alsof ik zweefde. Zwanger? Ik? Ik kon het niet geloven. De tranen stroomden over mijn gezicht. Van geluk, blijdschap en ongeloof. Maar ook van onrust, want meteen schoot er van alles door me heen: hoe ver was ik al? Was het kind gezond? Hoe lang hebben we nog om alles te regelen? Er kwam zo veel op me af.

Dat ik moeder wilde worden, wist ik al van jongs af aan. Mijn eigen moeder is kraamverzorgster geweest, ik vond het altijd prachtig om naar haar verhalen te luisteren. Toen ik in 2006 stopte met de pil, was ik klaar voor een kind. Ik was 29 en al 5 jaar gelukkig met mijn man Bertus. Helaas lukte het niet om zwanger te worden. Na een jaar gingen Bertus en ik naar de huisarts en die verwees ons door naar het ziekenhuis. Daar hoorde ik dat ik eerst moest afvallen."

Lees het hele verhaal van Brenda in Vriendin 42 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij problemen (gehad) om zwanger te raken?

Ja, namelijk...

geen goeie eisprong, stond al op de lijst voor i.v.f.

Instagram