Persoonlijke verhalen

Vriendin 41: Sandra werd moeder door een eicel van haar zus

‘Dankzij mijn zus kreeg ik toch een kind’

Toen Sandra (42) vertelde dat ze alleen via eiceldonatie zwanger kon raken, bood haar zus Crista (40) aan de donor te zijn. Het lukte en inmiddels is Sandra moeder van Jesse (3). “Jesse voelde meteen als mijn kind. Waarschijnlijk had hij er precies zo uitgezien als hij uit mijn eigen eicel kwam.”

Crista: “Als je mijn zoons Jorik van 6 en Jelte van 4 naast Jesse zet, zie je meteen gelijkenis. Het zouden makkelijk broertjes kunnen zijn. En biologisch gezien is dat natuurlijk ook een beetje waar. Maar wij hebben het liever over ‘dikke neven’. Voor mij voelt het ook zo: Jesse is mijn neefje. Ik voel een bijzondere band met hem, maar ik weet niet of dat komt doordat hij is ontstaan uit mijn eicel. Ik heb maar één neefje, dus voor mij is hij sowieso speciaal. Ik ben vooral blij voor Sandra dat ze na al die jaren moeder is geworden.”

Sandra: “Toen Crista vertelde dat ze zwanger was van haar eerste kind, was ik woest. Natuurlijk gunde ik het haar, maar ik zat zo verwikkeld in mijn eigen verdriet. Mijn man Jeroen en ik waren op dat moment al jaren bezig om kinderen te krijgen, zonder succes. Na allerlei onderzoeken was de diagnose dat ik in vervroegde overgang zat. Omdat dit erfelijk kan zijn, was er een kans dat Crista ook geen kinderen kon krijgen. Maar bij haar was het vrijwel meteen raak. Dat was heel pijnlijk.”

Lees het hele verhaal van Sandra en Crista in Vriendin 41 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij hetzelfde doen voor je zus als Crista?

Instagram