Persoonlijke verhalen

Vriendin 40: Nathalies kat redde haar leven

“Als Omptie me niet had wakker gemaakt, was ik gestikt”

Midden in de nacht werd Nathalie (36) wakker gemaakt door haar luid miauwende kater Omptie (14). Haar kat was zo nerveus, ze wist dat er iets aan de hand was.

"Het was nog donker toen ik op een nacht werd gewekt door Omptie. Hij stond in mijn oor te miauwen. Ik keek op de wekker en zag dat het vier uur was. Ik duwde hem weg en zei dat het nog geen etenstijd was.

Ik dommelde weer weg, maar kort daarna werd ik weer wakker gemaakt. Deze keer duwde Omptie met zijn voorpoot tegen mijn wang. Dat deed hij eigenlijk nooit als ik sliep. Toen ik nog steeds niet reageerde, gebruikte hij zijn nagels zelfs. Ik ging rechtop zitten en voelde me duizelig.

Omptie was al van het bed gesprongen en liep luid mauwend heen en weer tussen het bed en de slaapkamerdeur. Zo hysterisch had ik hem nog nooit gehoord. Ik voelde een druk op mijn hoofd en ik wist dat er iets niet goed was."

Lees het hele verhaal van Nathalie in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heeft jouw huisdier wel eens iets bijzonders gedaan?

Ja, namelijk...

Hij voelt het aan als er iets met mijn dochters is, doet dan “raar”loopt heen en weer en lijkt vijandig terwijl hij als ruim 16 jaar mijn maatje is. Toen mijn moeder heel slecht lag reageerde hij de dag voordat ze overleed ook zo!

Ja, namelijk...

toen ik zwanger was wou mijn poes bij mij liggen op mijn buik. maar opeens voelde hij met zijn pootje voorzichtig op mijn buik en ging toen naast mij liggen.

Nee, nog nooit

Maar ik vind bovenstaande en reacties hieronder wel erg mooi..!!

Instagram