Persoonlijke verhalen

Vriendin 40: Brenda heeft ruzie met haar ouders om geld

“Als ik dit had geweten, had ik geen stuiver van ze geleend”

Brenda (27) leende geld van haar ouders toen het financieel even wat minder ging. Maar ze kregen al snel ruzie over de afbetaling. Sindsdien heeft Brenda haar ouders niet meer gesproken.

“Terwijl ik het geld overmaakte ging er van alles door me heen: boosheid over hun opstelling naar mij toe, verdriet dat ik ze niet meer zie en frustratie over de situatie waarin ik ben beland. Toch zal ik mijn ouders niet bellen, daarvoor ben ik te trots.

En het geld dat ik heb geleend, €3500,- in totaal, krijgen ze terug. Tot de allerlaatste cent. Ik moet er krom voor liggen en makkelijk zal het niet worden, maar mij zal niets te verwijten zijn."

Lees het hele verhaal van Brenda in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens ruzie gehad over geld?

Nee, gelukkig niet!

Hoi
Ik ben het 100% eens met de ouders van Brenda, sorry meid maar ik vind dat een schuld afbetalen voor een vakantie gaat, dat kun je gewoon niet maken!
groetjes Astrid

Nee, gelukkig niet!

Ik ben het met je ouders eens, ik begrijp dat jij het je kinderen gunt, maar bij een schuld hebben is op vakantie gaan het laatste wat je kunt maken.

Nee, gelukkig niet!

Ik ben het ook helemaal met je ouders eens. Ik snap heel goed dat je het je kinderen gunt, maar ik vind het echt heel slecht om op vakantie te gaan, terwijl je ouders op hun geleende geld wachten! Ook al gaan ze voor het eerst naar Portugal, daar heb jij niks mee te maken, het gaat er om dat hun het geld terug willen. Je had door die vakantie niet te nemen al een heel deel weer terug kunnen betalen.

Nee, gelukkig niet!

Ik denk dat haar ouders toch wel gelijk hebben!Ze helpen hun dochter maar hebben zelf ook heel hard moeten sparen voor deze centjes.
Denk dat eerlijk overleg gepast zou zijn,of van te voren een vast maandbedrag af spreken dan kan ook niemand zich met je uitgaven bemoeien

Nee, gelukkig niet!

Wij lenen wel eens wat uit maar weten ook dat we het terugkrijgen ,soms pas na jaren maar we kunnen het ook zolang missen .Dat is heel,fijn voor ons maar ook voor de mensen die we kunnen helpen ermee

Ja, helaas wel

Ook onze dochter verkeert op dit moment in een vervelede situatie, vergeleken met Brenda.
Alleen zijn er hier geen kinderen bij, maar wel een hond.
Ook wij helpen onze dochter financieel, en ik snap de reactie van je ouders heel goed.
Ouders vinden het niet erg om te helpen, maar ook ik maak met mijn dochter mee dat als ze geld heeft er toch iets voor gekocht moet worden i.pv. ons terug te betalen. Ook ik kan hier boos over worden, wij als ouders hopen dat als de kinderen de deur uit zijn ook wat leuker kunnen gaan leven,. Dat kan nu niet omdat mijn geld naar mijn dochter gaat.
En als je haar er dan op aanspreekt wil ze inderdaad het contact verbreken. Dan vraag ik me af, waarom heb ik daar al mijn geld en tijd in gestoken, je wilt je kind gelukkig zien, maar schijnbaar is alles vanzelf sprekend.:(

Instagram