Persoonlijke verhalen

Vriendin 4: Psycholoog en moeder Gerdy begeleidt pubers bij hun beroepskeuze

‘Ik help jongeren hun talent te ontdekken’

Wat is de beste studie voor je kind? Of de beste baan? Best ingewikkeld voor jou als ouder, maar zeker ook voor je kind. Daarom schreef psycholoog Gerdy Geersing (45) moeder van Julie (14) en Lieve (12) een boek om te helpen. Vriendin's Ella Mae wilde weleens weten: Hoe herken je talent?

Gerdy Geersing is psycholoog. Ze helpt mensen die een keuze willen maken in hun loopbaan. Afgelopen najaar bracht Gerdy een boek uit over talentontwikkeling voor jongeren, Het Grote Boek Van Jezelf. Het is bedoeld voor jongeren tussen 16 en 26 jaar die willen weten welke studie of wat voor soort werk het beste bij hen past.

Jij hebt zelf ook kinderen in de puberleeftijd. Help jij hen ook bij het kiezen van een richting? “Jazeker. En ze hebben natuurlijk ook mijn boek. Lieve (12) is er nog een beetje te jong voor, maar Julie (14) is al bezig met haar profielkeuze. Daar probeer ik bij te helpen, maar val ik natuurlijk in dezelfde valkuil als iedere ouder, namelijk dat je er te dicht op gaat zitten. Ouders willen het graag goed hebben voor hun kind. Het gevolg is dat ouders denken dat kinderen in één keer een goede keuze moeten maken. Maar kijk naar jezelf: bij het leven hoort toch dat je af en toe een verkeerde keuze maakt, en die daarna bijstelt? Daar leer je van.”

Lees het hele interview met Gerdy in Vriendin 4. Wil jij je kinderen ook testjes laten doen? Klik dan op deze link. Klik op de onderstaande afbeelding voor een oefening.

Reageer op dit artikel

Hoe help jij je kind om een keuze te maken?

Instagram