Persoonlijke verhalen

Vriendin 4: Louisa kreeg na 22 jaar nog een nakomertje

‘Ik was onverwacht zwanger… op mijn 47ste!’

Louisa (50) schrok, toen ze op haar 47ste zwanger bleek. Ze had twee volwassen kinderen en in haar leven was eigenlijk geen plaats voor een baby. Drie jaar later is ze dolgelukkig met haar zoontje. “Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor vrouwen van in de veertig die voor een kind willen gaan.”

Louisa: ‘‘Vlak voor mijn 47ste verjaardag voelde ik me al een tijd niet lekker. Ik had last van mijn buik, transpireerde veel en was erg moe. Het is vast de overgang, dacht ik, maar ik liet toch even bloed prikken bij de huisarts. Na een paar dagen belde zij op met de uitslag: ‘Er zitten zwangerschapshormonen in je bloed, je bent misschien wel in verwachting.’ Ik dacht dat ze een grapje maakte en barstte meteen in lachen uit. Dit was te gek voor woorden! Ze stuurde me voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Nog geen uur later lag ik bij de gynaecoloog om mijn buik, die onder mijn navel vrij hard aanvoelde, te laten onderzoeken. Ik was bezorgd; was het een vleesboom of misschien een kwaadaardig gezwel? Maar toen er op de monitor twee handen en beentjes verschenen die vrolijk in de lucht staken, zei de gynaecoloog doodleuk: ‘Gefeliciteerd, je bent dertien weken zwanger.’ Ik schrok me wild en keek haar geschrokken aan. ‘Dat klopt niet,’ riep ik in paniek, ‘die echo is van de vorige patiënt!’ Pas na een paar minuten realiseerde ik me dat er echt een baby in mijn buik zat en ging er van alles door me heen. Wat zou mijn vriend, met wie ik pas sinds kort een relatie had, ervan zeggen?”

Lees het hele verhaal van Louisa in Vriendin 4 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Heb jij ook op latere leeftijd nog een kind gekregen?

Nee

Nee, maar ik was op die leeftijd wel ineens van mijn cyclus af dus geen menstruatie meer gehad .Was net 40 a 42 jaar toen ik veel overgangsklachten kreeg .
Dus ja kan als vrouw ook minder vruchtbaar zijn of zelfs helemaal niet meer .

Nee

Heerlijk toch als je op die leeftijd nog zo’n wonder mag krijgen. Ik ben 39 en momenteel 30 weken zwanger van ons eerste kind. Ik vind het een wonder en een voorrecht dat ik ondanks mijn leeftijd nog mama mag worden. :inlove:

Ja

In 2de huwelijk kinderwens. leek niet te lukken(op natuurlijke manier). Wens opgegeven en later onverwacht toch zwanger. Toen 41 jaar. Nu is mijn dochter al weer 11 jaar.:)

Nee

Nee gelukkig niet. Heb na 2 miskramen en 2 gezonde kinderen, me laten steriliseren. De teleurstellingen na de miskramen is enorm.

Instagram