Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: Martine kreeg op haar 26ste hartklachten

‘Alsof er een stoeptegel op je borst ligt, zo voelt een hartinfarct’

Al een paar maanden had Martine (nu 33) last van benauwdheid, maar omdat ze dacht dat het stress was, deed ze er niets mee. Totdat ze ineens in een ambulance werd afgevoerd. “Ze zeiden dat ik een hartinfarct had gehad. Ik schrok me wezenloos.”

Martine: “Het was half zeven ’s ochtends. Met een treurige blik verscheen de arts aan mijn ziekenhuisbed. ‘Ik vind het best wel moeilijk om te vertellen’, begon hij. ‘Ook omdat we even oud zijn. Maar ik heb helaas slecht nieuws: we hebben een vernauwing gevonden aan de linkerkant van uw hart. Het is zo ernstig dat we moeten dotteren en een stent moeten plaatsen. Over een half uurtje bent u aan de beurt.’ Ik schrok. En realiseerde me: ik ben 26 en ik heb het aan mijn hart…

Lees het hele verhaal van Martine in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij ook hartklachten?

Ja

ook al hart operatie gehad en gedotterd, is gelukkig meegevallen.

Ja

ja, zware hartritmestoornissen. ben daar aan geholpen door middel van een EFO. Ineke

Ja

Ja, acht jaar geleden een totale afsluiting gehad, met 250km per uur afgevoerd naar Amsterdam en daar een stent geplaatst gekregen, voel me prima, alleen met harde storm is het zwaar om er tegen in te komen. Onder controle, maar verder geen problemen, ook niet bang voor eventuele klachten……Wens jou succes en sterkte, want laten we eerlijk zijn…het is niet niets, maar probeer het te accepteren , pak het leven op en blijf genieten!!:inlove:

Instagram