Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: Marjolijn zamelt babyspullen in voor (aanstaande) moeders

“Ook zonder geld mag je een kinderwens hebben”

Nadat ze op haar 21e onverwacht zwanger bleek van haar oudste zoon, ontdekte Marjolijn dat een baby torenhoge kosten met zich meebrengt. Drie jaar later en nog een zoon rijker biedt ze praktische hulp aan moeders in financiële nood.

Marolijn (25): “Natuurlijk was het even schrikken toen ik tijdens mijn studie psychologie zwanger bleek. Maar mijn vriend Gyula (25) en ik wisten meteen dat dit kindje welkom was. Ook Gyula studeerde nog en we woonden in een héél klein huis. Eén kamer – meer niet. Er was daar echt geen ruimte voor een kindje.

We huurden van een oom van Gyula, die gelukkig ook nog een groter huis had. Dat bracht uiteraard hogere woonlasten met zich mee. Onze eerste confrontatie met de extra kosten die een kind met zich meebrengt. Overal kom je uitzetlijstjes tegen die je als jonge moeder krampachtig na wilt leven. Katoenen luiers, rompertjes, naveldoekjes; het mag aan niets ontbreken.

Wij hadden het geluk dat mijn moeder en haar vriend ons de meubels voor de kinderkamer schonken en dat we van de overburen en mijn schoonzus een berg kleertjes kregen. Toch bleven er nog zat kosten over. De kinderwagen bijvoorbeeld… Gryko werd geboren en groeide als kool. Hij schoot razendsnel door de kledingmaten heen. Maat 62 heeft hij maar een week kunnen dragen! De kleertjes die te klein waren, zette ik op Marktplaats. Mensen boden daar alleen zo ontzettend weinig geld voor, dat ik er een slecht gevoel aan overhield.”

Lees het hele verhaal van Marjolijn in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Koop jij wel eens spullen voor je kinderen via Marktplaats?

Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!

Dat is voor mij net zo nieuw als uit de winkel want verslijten doet zo een kleintje het toch niet.
De sport is voor klein prijsje je kindje zo leuk mogelijk in de kleding, zo blijft er wat meer geld over voor leuke dingen!

Soms, alleen als het er nog redelijk nieuw uitziet

😉 Ik vind het een super initiatief… vooral omdat ik alles van deze stichting ken. want het is de stichting van mijn dochter en schoonzoon!
Het is gewoon goed om te zien dat in deze tijd waar in heel veel mensen al maar om zich zelf denken ook aan anderen wordt gedacht!

Soms, alleen als het er nog redelijk nieuw uitziet

Omdat ik het leuk vind hier te reageren. De stichting ligt me redelijk aan het hart…

Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!

Het is bijna een sport om in deze dure tijd nog ergens een koopje te scoren wat er ook nog leuk uitziet.

Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!

Waarom zou alles nieuw moeten zijn,als je veel leuke spullen 2e hands kunt scoren.

Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!

😀

Instagram