Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: Lisa, Bo, Esmé en Tessa zijn hetzelfde, maar ook heel verschillend

‘We zien er echt verschillend uit, vinden we zelf’

Als je bevalt van de enige eeneiige vierling van Nederland, wil iedereen natuurlijk van je weten hoe het gaat. Maar nu pas, na 21 jaar, doet Anneke (53) voor het eerst haar verhaal. Dochters Bo, Tessa, Lisa en Esmé praten gezellig mee. Anneke: “Toen ik hoorde dat ik zwanger was van een vierling, schrok ik me wild!”

Op de bank in hun ouderlijk huis in het Overijsselse Hardenberg zitten 4 vrouwen die er precies hetzelfde uitzien. Het is al lastig om een tweeling uit elkaar te houden, maar hoe doe je dat bij een eeneiige vierling? Het is duidelijk dat ze al vaker mensen hebben geholpen die er moeite mee hebben dat ze zo ontzettend op elkaar lijken. Zelf zien ze dat trouwens helemaal niet. Lisa: “We zijn juist heel verschillend, vinden we zelf. Qua karakter, maar ook hoe we eruitzien. Esmé heeft bijvoorbeeld een moedervlek in haar gezicht. Nee, wij vergissen ons echt nooit.”

Lees het hele verhaal van Anneke en de vierling in Vriendin 39 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij ook een bijzondere band met je broer(s) of zus(sen)?

Nee, omdat...

Ik geen contact meer met ze heb door omstandigheden 🙁

Ja, omdat...

ze een verstandelijke beperking heeft maar ben super trots zoals ze alles doet.

Ja, omdat...

sinds ons moeder is overleden 1991 (vader overleed al in 1973) komen wij maandelijks bij elkaar om bij te klesten. We zijn met 5 meiden en om de beurt verzorgen we de avond of middag. We sparen per keer 10 euro en gaan er 1 keer per jaar samen van naar preston palace

Nee, omdat...

ze ouder zijn en een eigen gezin hebben

Instagram