Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: Laura verloor haar pasgeboren dochter aan een streptokokkeninfectie

“Lotte blijft altijd ons eerste kind”

Laura (33) is getrouwd met Rob (36) en moeder van Roan (3). Na een zwangerschap van 29 weken verloor Laura hun dochtertje Lotte. Een streptokokkenvirus werd Lotte fataal.

Laura: “Op 5 juni 2008 maakte ik mij op om met mijn schoonzus naar het zwembad te gaan. Ik ging nog even naar de wc en toen hoorde ik iets knappen. Mijn vliezen waren gebroken! In paniek belde ik Rob. Hij liet van schrik zijn gsm op de grond vallen en reed snel naar huis. Daar belde hij snel de verloskundige.

Samen met de verloskundige en mijn schoonzus zijn we naar de eerste hulp gereden in Den Bosch. Ik had lichte koorts, vaak een teken dat je een infectie hebt ergens in je lijf. Maar daar deden ze niks mee. Omdat Lottes hartslag stabiel was, mocht ik naar het Máxima Ziekenhuis in Veldhoven. Daar zijn ze gespecialiseerd in vroeggeboortes en daar zou onze dochter de meeste kans hebben.

In de ambulance voelde ik Lotte bewegen, ook verloor ik meer en meer vruchtwater. Ik voelde geen angst, ik maakte zelfs nog grapjes met de broeders.”

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Waar ben jij bevallen?

In het ziekenhuis

Van de oudste thuis en van de dametjes in het ziekenhuis

In het ziekenhuis

van alle drie in het ziekenhuis, bij de eerste 10 dagen in het ziekenhuis en bij de andere 2 poliklinisch

In het ziekenhuis

2x in het ziekenhuis 1 normale bevalling en de 2e een keizersnee…..:o

In het ziekenhuis

Het werd een keizersnede.

In het ziekenhuis

gelukkig in het ziekenhuis. het bleek niet zo goed te gaan met onze zoon. later bleek dat hij een groep b streptokokken infectie had.

Thuis

van de oudste in het ziekenhuis,van de jongste thuis.

Instagram