Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: Ingrid was zo jaloers op haar vriendin, dat ze haar erewoord verbrak

“Ik vertelde de man van mijn beste vriendin dat ze vreemdging”

Ingrid (42) zette haar vriendschap met Annette (41) op het spel toen ze Annettes man vertelde dat zijn echtgenote een affaire had. “Ik vond haar harteloos en achterbaks, maar ik was stiekem ook jaloers. Waarom lukte het haar wél een leuke man te scoren?”

Ingrid: “De laatste weken is het bijna onmogelijk om nog samen te werken. Annette en ik negeren elkaar, zeggen het hoognodige en zorgen ervoor dat onze koffie- en lunchpauzes niet samen vallen. Negen van de tien keer proberen we een dienst te ruilen of precies die ene gezamenlijke werkdag vakantie op te nemen of ons ziek te melden. Gelukkig werken we inmiddels alleen nog op de zaterdag samen. Dan is het zo druk in de bakkerij dat we amper tijd hebben om naar het toilet te gaan,
laat staan om met elkaar te praten. Maar natuurlijk heeft het wel zijn weerslag op het hele team. Onze collega’s vinden het heel jammer, vooral omdat Annette en ik tot voor kort nog beste vriendinnen waren. Ze weten dat er iets is gebeurd tussen ons, waardoor we nu niet meer met elkaar spreken, maar niet precies wat.”

Grootste lol
“Zes jaar geleden werd ik voor twintig uur aangenomen in de bakkerij waar ik nu nog steeds werk. Het is een heel populaire bakker in de plaats waar ik woon en wordt elke dag druk bezocht. Ik heb een onwijs leuk team, bestaand uit twaalf man (voornamelijk vrouwen) die op verschillende dagen in clubjes van vijf met elkaar werken. Vlak voor mij kwam Annette er werken en wij kregen min of meer dezelfde dagen toebedeeld. Het klikte meteen tussen ons. We hebben allebei een zoon van nu twaalf, we waren getrouwd en hielden van lekker eten. Normaal sluit ik niet zo snel vriendschappen, maar Annette was zo hartelijk en sociaal, ik móest haar wel leuk vinden. Tijdens het werk hadden we de grootste lol en steeds vaker planden we activiteiten na het werk.

Lees het hele verhaal in Vriendin 39 en praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Instagram