Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: Elisa heeft een kinderkledingbank

‘De kinderen komen vaak heel trots hun kleding showen’

Het ging Elisa (25) aan het hart dat kinderen uit armoede met veel te kleine kleren rondliepen. Samen met haar moeder startte ze een kinderkledingbank. “Het is zo mooi om te zien hoe ontzettend blij kinderen zijn als ze bij ons nieuwe kleding mogen uitzoeken.”

Elisa: “Als ik mijn zoon Quinten (5) naar school bracht en naar de kinderen op het schoolplein keek, kromp mijn maag soms ineen. Het was hartje winter, maar toch waren er kinderen die slechts een dun zomerjasje droegen of gekleed gingen in een te kleine jas of broek. Helaas hebben sommige mensen in Nederland zo weinig te besteden, dat ze zelfs geen kleding kunnen kopen voor kun kinderen. Het is moeilijk te bevatten voor mensen die het financieel goed hebben, maar als je geen geld hebt, is zelfs kleding uit tweedehandswinkels een te hoge kostenpost. Kinderen zijn er zo weer uitgegroeid. Als je een totaal nieuwe garderobe moet aanschaffen, tikt dat snel aan, ook al is het tweedehands. Ik dacht hier vaak over na als ik die kinderen in die te kleine kleren zag spelen.’

Lees het hele verhaal van Elisa in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van Elisa’s kinderkledingbank?

Ik vind...

:inlove:

Ik vind...

Elisa een Super meid. ik werkt bij haar als vrijwilligster.. ze denk altijd aan de kindertjes.en bedenkt altijd wel iets leuks voor hun. Niemand komt te kort ., iedereen is gelijk. ze is echt .(y)

Ik vind...

:inlove: geweldig gedaan!!

Ik vind...

het super wat elisa doet.

Ik vind...

het geweldig, want wij leven toch in een weggooi maatschappij , en zo hebben mensen die het niet al te breed heb er naar toe gaan, goed werk elisa en haar moeder, (y)(f)

Ik vind...

Moeten ze meer doen als je kijkt op mp bvb dan zie je mensen behoorlijk wat willen hebben voor de kleren die al gebruikt zijn maar dat zn dan dure merken wat mensen zelf nooit halen omdat t te duur is die mensen willen t liefst nog de volle mep terug je zal toch denken dat als je genoeg geld hebt om die dingen steeds aan te schaffen dat t wel iets minder mag. Helaas is de wereld zo pinnig ik ben in elk geval wel blij dat ik een ander wel iets gun en niet de jack pot voor moet hebben. Enschede !!

Instagram