Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: Margot’s man gooide molotov cocktails naar de politie

“Ik ben boos dat hij zich zó heeft laten gaan”

Margot (52) en Gijsbert (59) bouwden een hek rond hun huis om zichzelf te beschermen tegen hun buren, de bewoners van een woonwagenkamp. Toen het hek van de gemeente moest worden weggehaald, werd de spanning Gijsbert te veel.
 

 

Margot: “Sedrick was net geboren en lag in de kinderwagen. Ik wandelde graag met hem rond ons huis. Ik kon het niet aanzien dat die bomen door grote machines werden neergehaald. Juist voor de mooie natuur waren we hier komen wonen. Boos riep ik dat ze moesten stoppen en dat ik naar de politie zou gaan om ze aan te geven.

Op het politiebureau kreeg ik te horen dat alleen de eigenaar van de grond aangifte kon doen. Dat was de gemeente, maar die wilde geen actie ondernemen. Sterker nog, niet veel later legaliseerden ze de grote garage die de kampbewoners op het ingenomen stuk grond hadden gebouwd. Wat ik niet wist, was dat Gijsbert vanaf dat moment werd bedreigd door mensen uit het kamp. Ze zeiden dat als wij niet weg zouden gaan, hij een kopje kleiner gemaakt zou worden.”

Lees het hele verhaal van Margot in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je niet veilig in je eigen huis was?

Instagram