Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: Lukretia’s zoon kan al tweeënhalf jaar niet naar school

‘Mijn zoon wil naar school, het is zíjn toekomst’

Rafael (14), de zoon van Lukretia (45), kan al tweeënhalf jaar niet naar school. Net als duizenden andere kinderen in Nederland. Omdat er geen passend onderwijs voor hen is. “Er is niets met mijn zoon aan de hand. Toch is hij niet meer welkom op zijn school. Echt onbegrijpelijk.”

Lukretia: “Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat mijn kind thuiszit. Dat hij op geen enkele school wordt toegelaten en dat Jeugdzorg hem onder toezicht heeft gesteld. En dat allemaal omdat er een juf was die niet met hem kon om gaan en hem onterecht allerlei diagnoses in de schoenen schoof.” Lukretia is fel als ze praat over de situatie van haar inmiddels 14-jarige zoon Rafael. Sinds maart 2012 zit hij thuis, hij mag niet meer naar school. Hij is een van de duizenden kinderen voor wie er geen goede plek op een school lijkt te zijn. “Rafael is een slim jochie. Een kind dat veel vragen stelt en graag de discussie met je aangaat. Misschien een beetje anders dan anders, maar niets waar ik me zorgen over maakte.”

Lees het hele verhaal van Lukretia in Vriendin 38 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die in een zelfde soort situatie zit als Lukretia?

Ja, ikzelf

Mijn dochter van 14 mag nadat ik haar van het vmbo haalde ook al een half jaar niet naar school. Wij staan machteloos want zelfs leerplicht doet niets. Men heeft namelijk bepaald dat ze onderzocht moet worden op een opvang school, tussen criminelen, drugsverslaafden, chronische spijbelaars en geestelijk gehandicapten.
Graag info als iemand weet wat ik wel kan doen

Instagram