Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: Laura’s zoontje Sven overleed aan wiegedood

‘Nog altijd begrijp ik niet hoe het kon dat Sven zo plots overleed’

Laura (25) en haar vriend Dirk zaten op een roze wolk toen hun zoon Sven vier jaar geleden werd geboren. Hun mannetje was vrolijk, speels en kerngezond. Maar toch overleed hij twee jaar geleden. Plotseling, om onverklaarbare reden. “De ambulance kwam te laat. Sven lag stil en met een blauwe waas over zijn gezicht in zijn wiegje.”

Laura: “Met achttien maanden was onze zoon Sven al een flinke peuter. Zonder vrees beklom hij de glijbaan, waar hij zelf op zijn buikje vanaf gleed. Hij kon ook al een beetje praten en benoemde vooral de dingen die hem bezighielden, zoals ‘toetje’, ‘ijs’, en ‘Bumba’. Twee dagen voordat hij overleed, had hij een nieuw woord geleerd, namelijk ‘aap’. De aanleiding was een bezoekje aan de dierentuin. Het eerste stuk dat we door het park liepen, sliep Sven. Maar bij de apen werd hij wakker. Hij vond ze machtig interessant. Toen ik hem vertelde dat die leuke dieren apen waren, zei hij dat meteen na. Daarna stapte hij uitgelaten naar de andere dieren, die hij één voor één met zijn vingertje aanwees en ‘aap’ noemde. Dirk, mijn vriend, en ik moesten erg lachen. Wat waren we toch trots op onze zoon. Sven was altijd vrolijk, ontzettend lief en een prachtig kind om te zien.’

Lees het hele verhaal van Laura in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die dit ook heeft meegemaakt?

Ja

Laura en Dirk zijn vrienden van mij en heb het van dichtbij meegemaakt. Het was een erg mooi stuk wat zij hebben geplaatst in het weekblad.

Instagram