Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: Heleen heeft zo veel mogelijk seks om haar huwelijk goed te houden.

“Zin of geen zin, we doen het om de dag”

Als de dochter van Heleen (42) overlijdt, breekt er een treurige tijd aan. Niet alleen staat haar leven in het teken van rouw, ook dreigen zij en haar man Peter (43) elkaar langzaam kwijt te raken. “Andere mensen hadden ons al daarvoor gewaarschuwd. Gelukkig wisten wij het tij te keren.”

Heleen: “Op een feestje hoorde ik ooit iemand zeggen: ‘Het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven, is houden van je partner.’ Die uitspraak bleef hangen, ik vond hem zo mooi. Het is ook zo: de veiligheid van een hecht gezin is onbetaalbaar voor kinderen. En de basis daarvan is volgens mij een goede relatie hebben.

Peter en ik hebben dat, maar na alles wat we hebben meegemaakt, realiseren we ons heel goed dat die relatie niet vanzelfsprekend goed blijft. We investeren erin, maken tijd en aandacht voor elkaar. En we zijn er vooral op gebrand ons seksleven niet te laten versloffen. Twee jaar geleden maakten we een afspraak: we gaan om de dag met elkaar naar bed. En aan die afspraak houden we ons nog steeds. Het werkt fantastisch. Sterker nog, het heeft onze relatie er weer bovenop geholpen, na een turbulente tijd.”

Lees het hele verhaal van Heleen in Vriendin 38 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Denk jij dat zo veel mogelijk seks een manier is om je huwelijk goed te houden?

Nee, je houdt je relatie goed door...

door veel te praten en alle dingen lief en leed samen te delen,veel knuffelen.

Nee, je houdt je relatie goed door...

elkaar te vertrouwen en met elkaar te praten over alles..

Nee, je houdt je relatie goed door...

Nee veel praten, vertrouwen en er voor elkaar te zijn.

Nee, je houdt je relatie goed door...

geborgenheid, openheid & vertrouwen. Veel knuffelen is een uiting van liefde; de sex komt vaak dan vanzelf wel. Sex is passie & lust waar geborgenheid, openheid & vertrouwen niet altijd aanwezig (hoeven) zijn.

Nee, je houdt je relatie goed door...

Elkaar de ruimte geven om je eigen dingen te doen maar daar tussenin ook quality time inplannen en lekker wat leuks samendoen. Veel knuffelen en kleine aanrakingen en samen lachen zijn belangrijk! Sex is in onze relatie niet zo belangrijk. 2 x per maand is voor allebei voldoende, t moet wel spontaan en leuk blijven, sex.

Nee, je houdt je relatie goed door...

Elkaar de ruimte geven om je eigen dingen te doen maar daarnaast ook regelmatig quality time met mekaar en wat leuks ondernemen. Veel knuffelen, af en toe n kus of n kleine aanraking laat merken dat je van mekaar houdt. Sex is bij ons niet zo belangrijk, met ca 3x per maand zijn we allebei tevreden. En sex moet ook spontaan gebeuren vind ik, niet gepland.

Nee, je houdt je relatie goed door...

het heerlijk met elkaar te hebben maar ook door te knuffelen en sex te hebben;)

Nee, je houdt je relatie goed door...

Heel veel aandacht voor elkaar te hebben, door gesprekken, quality time (waaronder sex ook gerekend mag worden) .. rust en harmonie..
Op afspraak sex… lijkt me domweg niet zo fijn..Ik heb mijn dochter ook kwijtgeraakt en intimiteit is dan heel belangrijk, maar het uiten van gevoelens en verdriet ook.

Nee, je houdt je relatie goed door...

te zijn zoals je bent. Als iemand niet accepteert dat je minder seks wilt dan hij of zij, heeft de relatie weinig zin. Iedereen is anders, je hebt elkaar te accepteren zoals hij of zij is. Dat komt overeen met geven en nemen. Bovendien kun je het hebben van seks met je partner niet opeisen; het is geen betaalmiddel om een goeie relatie te kopen. Ik zou zeggen, probeer een compromis te sluiten als hij wel veel seks wilt en jij niet. Als vrouw zijnde zoek je zelf ook naar begrip of een oplossing voor het ventileren van emoties als je niet terecht kunt bij je partner. Laat je partner ook zijn eigen oplossing zoek envoor zijn te kort aan seks. En dan bedoel ik geen minnares of wat dan ook.

Instagram