Persoonlijke verhalen

Vriendin 38: Françoise en Louis trouwden voor de derde keer met elkaar

‘We kunnen gewoon niet zonder elkaar’

Drie keer trouwen met dezelfde man, dat gebeurt niet, zou je denken. Toch stapte Françoise (49) afgelopen zomer voor de derde keer in het huwelijksbootje met ‘haar’ Louis (53). Onder toeziend oog van hun kinderen Sylvester (29), Kristy (27) en Aldaïr (21). “Onze relatie is nu sterker dan ooit.”

Het huwelijk van Françoise en Louis vond op 1 juli plaats in het Brabantse Schaijk. Deze derde keer werden ze, extra bijzonder, in het bijzijn van hun kinderen in de echt verbonden. Zij waren de getuigen van dit derde huwelijk van hun ouders. De huwelijksambtenaar sprak van drie keer is scheepsrecht, en volgens Françoise en Louis zelf is dit écht de laatste keer. Ze waren elkaars eerste vriendje en vriendinnetje, er is nooit een ander in het spel geweest, en ze hopen dat ze nu voor altijd bij elkaar blijven. Aan Vriendin vertellen zij het bijzondere verhaal van hun drie huwelijken.

Versierpoging
Françoise: “Ik was pas veertien toen ik Louis voor het eerst zag. Tijdens een schoolpauze liep ik met mijn vriendin langs een pizzeria. Op Curaçao, waar we toen allebei woonden. We zijn daar allebei deels opgegroeid. Daar stond Louis, met zijn prachtige blonde krullen en mooie blauwe ogen. Wat een lekker ding, dacht ik. Die is van mij! Louis werkte in de pizzeria en in de weken daarna liep ik expres vaak langs, alleen maar om hem te zien. Soms dronk ik er een colaatje met mijn vriendinnen, zodat ik langer in zijn nabijheid kon zijn. Ik ontdekte dat hij rookte en vroeg hem op een keer om een sigaret. Niet dat ik zelf rookte, maar ik vond hem zo mooi, dat ik alles deed om contact met hem te krijgen. Toen ik hoestend en proestend een trekje nam, had Louis wel doordat ik helemaal niet rookte, maar dat dit een versierpoging was. Tot mijn grote geluk kregen we verkering. We spraken voor het eerst af bij mij thuis, waar op dat moment niemand was. Totdat mijn tante langskwam.

Lees het hele verhaal in Vriendin 37 en praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Instagram