Persoonlijke verhalen

Vriendin 36: Presentatrice Quinty Trustfull is weer helemaal in balans

‘Mijn ziekte heeft mij veel geleerd’

Altijd maar druk druk druk zijn, is ook niet goed, weet presentatrice Quinty Trustfull (41) nu. Na haar dubbele longontsteking vorig jaar doet ze het nu rustiger aan. “Ik verzin geen smoesjes meer. Iedereen begrijpt dat je af en toe moe bent als je zestig uur per week werkt en een gezin hebt.”

Tot vorig jaar had je energie voor tien en rende je maar door. Totdat je geveld werd door een longontsteking die je maanden uitschakelde. Hoe zorg je dat je jezelf niet opnieuw voorbijloopt? “Door goed mijn grenzen aan te geven en vaker ‘nee’ te zeggen. Mijn longontsteking was wat dat betreft een wake-upcall. Ik bleef amper een week thuis uitzieken en ging daarna weer vol aan de bak, met als gevolg dat ik prompt een dúbbele longontsteking opliep. Ik kon echt niets meer: autorijden, mijn armen optillen – het was te veel moeite. Ook kampte ik met evenwichtsproblemen, en proefde ik niks meer, omdat ik er een voorhoofdsholteontsteking bijkreeg.

Ik viel kilo’s af. Mijn lijf gaf aan: tot hier en niet verder. Datzelfde zei mijn huisarts: ‘Het is nu klaar, anders stuur ik je door naar het ziekenhuis.’ Dat was het moment waarop ik schrok en besefte dat ik moest accepteren dat ik ziek was.”

Lees het hele interview met Quinty in Vriendin 36.

Reageer op dit artikel

Waar ken jij Quinty Trustfull van?

Instagram