Persoonlijke verhalen

Vriendin 35: ‘Mijn beste vriendin is nu mijn schoonzus’

Roxanne koppelde haar vriendin Desiree aan haar broer.

Roxanne (32) en Desiree (30) waren al bijna tien jaar elkaars beste vriendin toen Roxanne haar vriendin een duwtje in de goede richting van broer Remy (30) gaf. “Desiree is nu ook mijn schoonzus én de tante van mijn kinderen.”

Roxanne: “Desiree en ik begonnen bijna vijftien jaar geleden op precies dezelfde dag met een nieuwe baan. Piepjong waren we. Ik was negentien en Desiree zestien. Wat ons in het begin vooral bond, was dat we allebei rookten. Daardoor gingen we geregeld even samen een sigaretje doen. In het begin kletsten we vooral over het werk, maar naarmate we elkaar beter leerden kennen, gingen onze gesprekken ook over jongens, shoppen en andere dingen waar je mee bezig bent op die leeftijd. We hebben geregeld overgewerkt, waardoor we lange dagen maakten met elkaar. Eigenlijk ontstond onze vriendschap als vanzelf. In het begin zaten we tegenover elkaar. We hadden onze beeldschermen zo neergezet, dat we er precies tussendoor konden kijken en met elkaar konden praten. Toen dat te gortig werd, kregen we een andere werkplek. Vervolgens gingen we gewoon mailen. In die tijd zagen we elkaar ook buiten het werk om. Omdat ik al op mezelf woonde en vlak bij kantoor een appartementje had, kwam Desiree veel bij mij thuis. En later gingen we ook avondjes op stap. Gezellig bowlen en dan lekker uit eten. Toen we elkaar wat langer kenden, nam ik Desiree weleens mee naar een voetbalfeest. Mijn vader en broers zitten allemaal op voetbal en omdat een drankje er goedkoper was dan in de kroeg, gingen we vaak naar die feesten in plaats van naar de stad.”

Desiree: “Bij een van die voetbalfeesten heb ik Remy voor het eerst ontmoet. Een leuke jongen, maar er was niet meteen een klik tussen ons. Roxanne is drie jaar ouder dan ik en Remy was dus ‘het jongere broertje van Roxanne’. Ook al waren we even oud, ik heb hem eigenlijk al die jaren als haar broertje gezien. Omdat we elkaar al zo lang kennen, heb ik heb al zijn exen meegemaakt. Ik heb hem zelfs een paar keer mijn auto uitgeleend, zodat hij naar zijn vriendin kon. En we hebben elkaar ook weleens getroost als we liefdesverdriet hadden. Achteraf is dat wel grappig. Toen een van zijn vorige relaties verbroken was, heeft Remy een paar maanden bij Roxanne gewoond. Ik heb zelfs een keer in zijn bed geslapen toen hij er een nacht niet was. Maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat het iets zou kunnen worden tussen ons. Gewoon, omdat hij het jongere broertje van mijn beste vriendin was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34. Reageren? Dat kan op ons forum.

Reageer op dit artikel

Instagram