Persoonlijke verhalen

Vriendin 35: Gerlinde kwam van haar trauma af door EMDR-therapie

‘Steeds zag ik de gezichten voor me van de inbrekers’

Na een gewelddadige inbraak in haar eigen tuin raakte Gerlinde (42) niet alleen gewond, maar ze liep ook veel emotionele schade op. Acht weken lang deed ze ’s nachts geen oog dicht, tot ze EMDR-therapie volgde. “De angst verdween, eindelijk kon ik weer slapen.”

Gerlinde: “Het was begin maart, buiten werd het vroeg donker. Ik zat op de bank en keek televisie met mijn man Gerard. Rick, onze oudste van dertien, lag in bed. Zijn zusje Britt van negen ook. Tegen tienen hoorden Gerard en ik het ijzeren poortje naast ons huis opengaan. Ik keek uit het raam, maar zag niks. ‘Ik zal eens poolshoogte nemen’, zei Gerard. Hij liep naar buiten en werd gevolgd door de honden. De kust leek veilig en Gerard ging even douchen, ik bleef beneden. Nog geen kwartier later hoorde ik het poortje opnieuw bewegen. Ik keek uit het raam en zag een man staan met de fiets van Britt aan zijn hand. Zonder na te denken, vloog ik naar buiten terwijl ik ‘Gerard!’ gilde.”

Lees het hele interview met Debbie in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die een trauma heeft opgelopen?

Ja

en die heeft ook EMDR sessies ondergaan. Na de eerste keer merkte ze al resultaat. Nu heeft ze geen paniekaanvallen meer.

Instagram