Persoonlijke verhalen

Vriendin 35: ‘Dit is mijn grootste geldblunder’

Of het nou om tien of duizend euro gaat, geld verliezen is altijd vervelend. En helemaal als het voorkomen had kunnen worden… Negen lezeressen biechten hun grootste financiële blunder op.

Onbezonnen aankoop

Tamara (39): “Het was ons eerste huis en we kochten het volstrekt onervaren. Dat de vierkante meters van het gezamenlijke dakterras bij ons totale woonoppervlak werden gerekend, viel ons niet eens op. Achteraf begrijp ik niet dat we dat niet hebben nagerekend. Waarom betaalden we de volle mep voor een ruimte die we moesten delen met andere bewoners? Toen we ons huis een paar jaar later verkochten omdat we uit elkaar gingen, kregen we een bittere pil te slikken. We hadden het huis onbezonnen en vlak voor de crisis gekocht, voor veel te veel geld. Een taxateur bracht slecht nieuws: we zouden nooit meer voor ons huis krijgen wat we ervoor betaald hadden. Uiteindelijk bleven mijn ex en ik zitten met een restschuld van € 75.000,-. Ik had vanaf mijn jeugd gespaard en die mooie rekening die ik had opgebouwd, kon ik in één keer overmaken naar de bank. Mijn ex heeft zelfs een lening voor zijn deel van de schuld af moeten sluiten. Bij het huis dat ik met mijn huidige vriend heb gekocht, heb ik veel beter opgelet en flink onderhandeld.”

Afleidende puppy

Marrigje (38): “Ik besloot nog even snel boodschappen te gaan doen. Mijn hoofd zat vol, ik was heel druk met mijn werk. Ik liep naar buiten met in mijn linkerhand een plastic tas met daarin mijn portemonnee. In mijn rechterhand had ik een zakje vieze luiers vast om buiten weg te gooien.Vlak bij de container kwam ik de buurvouw tegen met haar puppy. We raakten in gesprek over hoe hard zo’n beestje toch groeit en ondertussen aaide ik het dier. Met mijn aandacht volledig bij het hondje, opende ik de ondergrondse container en ik liet het zakje luiers vallen. Dacht ik… Ik had het tasje met mijn porte- monnee weggegooid.Van de schrik kreeg ik een lachbui, mijn buurvrouw ook. Het was niet alleen vervelend dat ik het geld kwijt was, ook al mijn pasjes zaten erin. Ik heb direct de vuilnisdienst gebeld, maar ze waren al gesloten. De medewerker van de bank moest best wel lachen toen ze van mijn stommiteit hoorde. De volgende dag hoorde ik om half zeven de vuilniswagen. Even twijfelde ik of ik ernaartoe moest ren- nen, maar ik besloot mijn verlies te pakken. Ik raakte er € 50,- door kwijt, plus de kosten voor het aanvragen van de nieuwe pasjes. Wel heb ik ervan geleerd. Ik check nu altijd driedubbel of ik écht alleen mijn vuilnis weggooi en niet per ongeluk een bos sleutels of iets anders waardevols mee naar beneden gooi.”

Meer geldblunders lezen? Je kunt ze vinden in Vriendin 35.

Wil je reageren op dit verhaal? Dan kan op ons forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram