Persoonlijke verhalen

Vriendin 35: De vader van Laetitia is transgender

‘Mijn vader is niet veranderd, ook al is zij nu een vrouw’

De vader van Laetitia (24) gaat sinds 2011 niet langer als André (58) maar als Anne door het leven. En dat is binnen het gezin inmiddels de normaalste zaak van de wereld. “Onze band is juist hechter dan ooit.”

“Mijn moeder was altijd thuis en bracht ons naar school toen we kleiner waren, maar mijn vader zag ik niet veel. Hij was hoofd financiële administratie en systeembeheerder, en zat vaak tot ’s avonds laat in zijn werkkamer. Op een heel gewone dag in 2011, ik was inmiddels negentien, riep hij me bij zich. Hij zat aan zijn bureau, totaal nietsvermoedend ging ik bij hem zitten. Hij vertelde dat hij zich weleens opmaakte en dat hij sinds enige tijd hormonen gebruikte, waardoor hij ook borstvorming kon krijgen en dat ik daar niet van moest schrikken. ‘Hè, gatver!’ zei ik. Het was eruit voor ik het doorhad. Als mijn vader als vrouw de deur uit ging, wat zou iedereen dan wel niet denken?
Mijn vader stelde me enigszins gerust door te zeggen dat hij echt niet direct in een rok over straat zou gaan. Ik moest het maar even rustig laten bezinken. Zo is het gesprek gestopt. Ik stelde verder geen vragen en was overrompeld. Ik moest eerst nadenken. Mijn vader gaf mijn twee broers – aan wie hij het net vóór mij had verteld – en mij die ruimte en wachtte tot we zelf aangaven erover te willen praten. Het leven ging verder eigenlijk gewoon door. Of mijn vader gelukkig zou worden als hij alles zou doorzetten, daar twijfelde ik nauwelijks over. Hij maakt nooit ondoordachte keuzes. Wel vond ik het rot dat hij zich al die jaren anders heeft moeten voordoen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 35 of praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Echtse

😀

Beantwoorden
Anoniem

Ik heb veel bewondering voor je Anne …om te zijn wie je bent ….en kan zijn wie je bent ..maar ook Inge en je kinderen …..poe .das niet niks………petje af ….wij wensen jullie t allerbeste toe !!

Beantwoorden

Instagram