Persoonlijke verhalen

Vriendin 35: Daniëlle moest leren omgaan met fibromyalgie

“Mijn ziekte heeft me gemaakt tot wie ik ben: een doorzetter”

Pijn in haar hele lichaam bleek de ongeneeslijke ziekte fibromyalgie te zijn. Daniëlle (26) heeft altijd pijn en zit af en toe in een rolstoel, maar geniet desondanks nog volop van het leven.

Daniëlle: “Ik ben altijd een actief persoon geweest, vol energie. Een van mijn passies was hardlopen. Twee keer per week liep ik mijn vaste rondje in de buurt en door de duinen. Verder waren mijn dagen gevuld met werk, opleiding en zo veel mogelijk leuke dingen ondernemen met mijn vriend en vriendinnen. Tot ik opeens vage klachten kreeg. Mijn arm deed steeds vaker zeer, ik voelde vaak pijn in mijn been… Een zeurende pijn, vergelijkbaar met wat je voelt als je op een blauwe plek in je huid drukt. Af en toe voelde ik felle steken in mijn elleboog, soms zo erg dat ik geen fles meer kon opendraaien.”

Lees het hele verhaal van Daniëlle in Vriendin 35 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Ben jij bekend met de aandoening fibromyalgie?

Anders, namelijk...

Ik heb zelf sinds 10 bijna 11 jaar fibromyalgie.
Het blijft moeilijk om mee te leven.
Doorzetting krijg je er zeker mee.
Het blijft moeilijk voor de reacties van de buitenwereld. De ene dag kun je alles (bij wijze van) en de andere dag kun je nog niet eens uit bed.

Anders, namelijk...

Ik heb zelf fibromyalgie.

Anders, namelijk...

Ik heb zelf ook de diagnose Fibromyalgie gekregen! Je verhaal is heel herkenbaar, een doorzetter ben ik er zeker door geworden!
Maar de acceptatie dat je de ene dag meer kan als de andere dag blijft moeilijk!
Vooral de buitenwereld heeft vaak geen idee wat erbij komt kijken, maar die meningen probeer ik snel naast me neer te leggen!

Ja, iemand uit de familie heeft de aandoening

Mijn nicht van 23 jaar heeft dit en ook het vermoeidheidssyndroom en dan ook nog eens HMS (hyper mobiliteitssyndroom). Dus zij voelt zich nogal eens …. maar zij heeft desondanks dit alles toch een prachtige dochter op de wereld gezet, respect!

Anders, namelijk...

Natuurlijk ken ik het. Ik heb het al jaren zelf!:D

Anders, namelijk...

Ik heb zelf fibromyalgie

Anders, namelijk...

Ikzelf heb fybromyalgie..

Anders, namelijk...

Ik heb het zelf al jaren/

Anders, namelijk...

Bij mijzelf is ook de diagnose gesteld en ik vind het nog steeds moeilijk om mijn leven hierop aan te passen. Als alles lekker gaat blijf je doorgaan. Je hebt dan zoiets van ‘wanneer krijg ik weer zo’n dag’.

Instagram