Persoonlijke verhalen

Vriendin 34: Tanja’s man ging op missie naar Afghanistan en Mali

‘Die verwilderde blik in zijn ogen toen hij terugkwam…’

Een leven met een militair, daar kies je toch zelf voor? Die opmerking krijgt Tanja (46) vaak te horen. Om meer begrip te krijgen voor partners van militairen, begon ze een blog. Inmiddels is haar man net terug van een missie in Mali. “De angst kruipt onder je huid en blijft daar zitten tot je man weer veilig thuis is.”

“Begin april vertrok er weer een nieuwe groep militairen naar Mali. Mijn hart gaat uit naar alle vrouwen en kinderen die hun man en vader uitzwaaien, want ik weet hoe moeilijk het is om achter te blijven. Mijn eigen militair is gelukkig net terug van een missie van ruim drie maanden in Mali. Heelhuids en geestelijk ongeschonden, gelukkig. We pakken ons leven samen nu weer langzaamaan op, al is dat niet altijd makkelijk.”

Lees het hele verhaal van Tanja in Vriendin 34 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Heb jij een familielid of vriend(in) die militair is?

Ja, iemand uit de familie

Mijn vader is beroeps… Mijn neef was beroeps… Allebei op uitzending geweest. Naar Afghanistan was de laatste keer. Mijn neef moest 2x kort. Mijn vader 8 maanden lang. Heel heftig!

Ja, iemand uit de familie

Mijn man is beroeps met alles wat daar bij hoort.
Het onbegrip van anderen, het veel alleen zijn, de onzekerheid tijdens uitzendingen maar ook nu met de bezuinigingen is de onzekerheid troef.
Ik vind niet dat mensen die hun leven in de waagschaal stellen en hun dierbaren keer op keer alleen moeten laten deze onzekerheid verdienen.

Instagram