Persoonlijke verhalen

Vriendin 34: De moordenaar van Alies zoon loopt nog steeds vrij rond

“Zolang de dader niet gepakt is, kan ik niet verder met mijn leven”

Richard Houtveen (25) wordt op 11 juli 2010 na de WK-finale doodgestoken. De opgepakte verdachte wordt uiteindelijk vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Alie (47), de moeder van Richard, heeft geen rust totdat de dader gepakt is. “Ik probeer door te gaan, maar je leert er nooit mee omgaan.”

Alie: “Ik weet nog heel goed wat Richard als allerlaatste tegen me zei. Hij had een blauw-witte bloemetjesbroek van zijn broertje Dennis aan, met daarbij een streepjesshirt. Ik zie hem nog staan.
‘Jochie,’ zei ik, ‘dat staat toch voor geen meter?’ ‘Ach ma, laat me’, zei hij en ging naar buiten.

Hij zat met vrienden op een bankje voor ons huis. Ik stond naar hem te kijken vanuit het slaapkamerraam. Hij merkte me op en keek me aan met die mooie, donkere ogen van hem. Even stak hij zijn hand op.

Later, vlak voordat hij vertrok, kwam hij nog terug naar huis. Hij ging zijn kamer in en verwisselde het streepjesshirt voor een ander. ‘Heb je een keer naar je moedertje geluisterd?’ vroeg ik. Hij lachte en
zei weer: ‘Ma, laat me nou.’ De deur viel in het slot. Nu denk ik: mijn lieve Riessie, had ik je maar nooit laten gaan…”

Lees het hele verhaal van Alie in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij kinderen?

Nee, maar ik zou ze wel graag willen

ik ben de ware niet tegen gekomen, en nu is t te laat

Instagram