Persoonlijke verhalen

Vriendin 33: Debbie schaamt zich voor haar volle lichaam

“Mij zul je nooit in een badpak op het strand zien”

Dolblij van een dagje zon, zee en strand? Voor Debbie (42) is een zomerse dag een echte nachtmerrie. Ze is zo onzeker over haar lichaam, dat ze al jaren geen badpak durft aan te trekken. “Ik heb het idee dat mensen elkaar aanstoten: kijk haar eens dik zijn.”

Debbie: “Ik heb een spuughekel aan de zomer. Waar iedereen om me heen dolgelukkig wordt zodra het kwik stijgt, word ik juist chagrijnig van een stralende Piet Paulusma. Zeker als het boven de 25 graden Celsius is. Dan wordt het verbergen van mijn lichaam achter wijde, donkere kleding steeds lastiger en komt ook het moment in zicht waarop een T-shirt al te warm is. Maar ik hijs me voor geen goud in een badpak. De laatste keer dat ik in een weinig verhullend badpak op het strand van Noordwijk lag, is al weer elf jaar geleden. Ik vind mijn lichaam veel te lelijk en schaam me voor mijn grote borsten.”

Lees het hele verhaal van Debbie in Vriendin 33 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Voel jij je op je gemak in badkleding?

Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt

Heb ook een vol lichaam ben daar vroeger vaak mee gepest vooral aan het zwembad of strand! Ben nu 44 maar blijf je toch aan herinneren …krijg er wat van pfff als je er over begin al moet je na gaan als ik daar ben!

Ja, ik heb er geen problemen mee

Ben zo rond de 10 kilo te zwaar maar ik stoor me er niet aan. Ik zal nooit een bikini dragen hoor, maar ga gerust met badpak aan naar een zwemband of strand. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je het allemaal niet meer zo aantrekt. Ik sta boven alle mensen die me vroeger gepest hebben of raar aankijken. Ik ben sterker dan zij en daardoor win ik en niet zij 😉

Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt

Ach lieve Debbie, ik heb een BMI van 19 en voel me op dagen zo onzeker dat ik niet de straat op wil. Maar als ik het toch doe, en lach naar de mensen, en blij ben, dan is iedereen blij terug. Het gaat niet om je omvan maar om je uitstraling. :kiss:

Nee, maar ik ga het niet uit de weg

zo jammer dat debbie zich zo schaamt
wees blij met jezelf en heb maling wat anderen zeggen
dat het kwetsend is weet ik maar je geeft ze nu de zin door het niet te doen en je niet kunt genieten van de zomer
we moeten elkaar in de waarde laten dik of dun we zijn allemaal hetzelfde

Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt

Nee ik voel me totaal niet op mijn gemak.
Ik ben nou net 40 en al jaren loop ikmet het probleem dat ik te dik ben.
In de zomer loop ik altijd met lange broeken en shirts met korte mouwen anders zien ze me bovenarmen.
Zwemmen ow jee nee voor geen goud , de kinderen vinden dat niet leuk en zeggen dat het allemaal mee valt dat ik makkelijk kan gaan zwemmen maar nee.
Zelfs tegen over mij vriend heb ik problemen met mij lichaam dat ik me schaam…
Als wij op visite gaan of visite krijgen pfff wat moet ik nou aan wat kan ik nog aan dat ik er niet dik uit ziet en ze niks zien van mijn vetranden …. zo vermoeiend is dat tja en dan ben ik sjagerijnig.
Vind het zo knap van mensen die het naast hun neer kunnen leggen en zich zelf kunnen zijn ook al zijn ze wat gezet.
Neem mijn petje af ….
Elke keer neem ik me zelf voor om dat ook te doen en dan zie ik me zelf weer in de spiegel en dan is het weer terug naar af….

Instagram