Persoonlijke verhalen

Vriendin 32: Carola geeft oude manegepaarden een fijn pensioen

“De slacht na een leven hard werken, dat kan toch niet?”

Toen Carola’s favoriete paard op de manege opeens verdwenen was, bleek dat hij zonder pardon was afgemaakt ‘omdat hij niet meer functioneerde’. Het brak haar hart en ze besloot een stichting op te zetten die paarden een mooie oude dag geeft.

Carola (34): “Ik had tot mijn 23e niet zoveel met paarden. Maar ik kreeg van mijn toenmalige vriend een proefles paardrijden cadeau en was meteen verkocht. Dat zo’n groot dier je toelaat op z’n rug en zo lief is voor je, raakte mij.

Na die ene proefles was ik wekelijks op de manege te vinden. Ik leerde rijden op Joost, een braaf beginnerspaard. Maar ineens was Joost nergens meer te bekennen. Ik kreeg te horen dat hij tijdelijk in de wei stond en rust kreeg, omdat hij last had van zijn benen. Nietsvermoedend gooide ik iedere keer als ik op stal was een wortel in zijn bak. Drie weken later kwam ik achter de waarheid. Joost stond helemaal niet in de wei, maar was naar de slacht gebracht, omdat hij niet meer kon functioneren als manegepaard. Dat was de dank voor al zijn harde werken… Ik was totaal overstuur. Ik kon maar niet begrijpen waarom zo’n lief paard zo’n rottig einde kreeg. Er moest een oudedagvoorziening voor manegepaarden komen, besloot ik.

Lees het hele verhaal van Carola in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Ben jij een dierenvriend?

Ja, ik ben gek op dieren!

ik ben meteen kat in de wieg geboren.
ook nu heb ik 2 honden,1 kat, 10 kanaries, 12 vissen

Instagram