Persoonlijke verhalen

Vriendin 31: Karin en Inge vervullen wensen van chronisch zieken

“Wij maken de onmogelijkste wensen waar.”

De vriendinnen Karin (30) en Inge (30) wilden allebei naast hun fulltime baan iets voor anderen doen. Nu, twee jaar later, laten ze in hun vrije tijd de wensen van kinderen en volwassenen met een chronische ziekte uitkomen. “Het is voor ons een kleine moeite.”

Karin: “Ik zocht naar vrijwilligerswerk in de omgeving van Utrecht en kwam uit bij wensstichting Oppepper4all, die wensen vervult van mensen met een chronische ziekte. Activiteiten bedenken, dingen regelen: dat leek me echt iets voor mij! Ik ben goed in dingen regelen en contacten leggen. Ik ging op gesprek en sinds twee jaar ben ik wensvervuller. Ik vind het heel bijzonder om iets wat onmogelijk lijkt voor elkaar te krijgen en te weten dat je iemand daar een enorm plezier mee doet.”

De stichting is altijd op zoek naar mensen die willen helpen. Je kunt geld doneren, een wensdag adopteren, je opgeven als vrijwilliger of een dienst aanbieden. Kijk op www.deoppepper.nl hoe jij kunt helpen.

Lees Karins verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Wat vind jij van vrijwilligerswerk?
 

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van vrijwilligerswerk?

Ik vind vrijwilligerswerk...

leerzaam, gezellig en leuk om te doen.

Ik vind vrijwilligerswerk...

Is leuk om het te doen ,en nuttig voor de maatschapij

Ik vind vrijwilligerswerk...

een geweldige optie voor mensen die na ziekte weer willen starten met werk. Zo zit je nergens aan vast en kun je rustig wennen aan het werkritme zonder nadelige (financiële) gevolgen.

Instagram