Persoonlijke verhalen

Vriendin 31: Ayurveda hielp Cynthia van haar darmklachten af

“Na twee weken werd de buikpijn al veel minder!”

Een opgeblazen gevoel, pijn in haar buik en een onregelmatige stoelgang. Cynthia (32) ging jarenlang gebukt onder allerlei darmklachten, tot ze zich verdiepte in ayurveda. Haar nieuwe ayurvedische voedingspatroon zorgde voor een omslag in haar leven.

“Tweeënhalf jaar geleden hoorde ik over ‘ayurveda’ tijdens een workshop op mijn yogaschool. De ayurvedatherapeut legde uit dat ayurveda een hindoeïstische natuurgeneeswijze is die zich richt op het voorkomen van ziekten. Het idee is dat je, door gebalanceerd te eten, van je gezondheidsklachten af kan komen.

Ayurveda maakt nu twee jaar deel uit van mijn leven. Een ayurvedisch voedingspatroon is een kwestie van gewenning en dat heeft tijd nodig. Ayurveda is geen dieet, je laat niet iets weg, je vervangt het. Ik eet inmiddels ook volledig vegetarisch, daar voel ik me goed bij.”

Lees Cynthia's verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel?
 

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens last van een opgeblazen gevoel?

Ja, al een hele tijd

Een deel van haar klachten herken ik.
Interessant om haar verhaal te lezen, vooral omdat het zo positief is. Haar benadering van hoe ze met eten omgaat, bijv. geen dwang en geen honger, spreekt me erg aan, en het resultaat natuurlijk!

Instagram