Persoonlijke verhalen

Vriendin 30: ‘Down is geen handicap, het is gewoon anders’

Annelies’ zoon met downsyndroom was meer dan welkom.

Als blijkt dat je baby het syndroom van Down heeft, schrik je misschien. En als je gaat googlen, kom je vooral negatieve verhalen tegen. Annelies (50) wil een realistischer beeld geven. “Mijn zoon is goed zoals hij is. Hij heeft een ander mens van mij gemaakt.”

Annelies: “Laatst deed ik boodschappen met Martijn. Supertrots loop ik dan naast hem, want hij heeft een stralende lach en is vriendelijk tegen iedereen. Hij riep ‘Oi!’ tegen een jongetje van een jaar of vier. Waarop het jongetje tegen zijn moeder zei: ‘Mama, wat praat dat jongetje raar!’ ‘Sst,’ zei ze, ‘dat kind is niet goed.’ Ik wist niet wat ik hoorde. ‘Hoezo is Martijn niet goed? Mijn kind is hartstikke goed. Net zo goed als ieder ander,’ reageerde ik.’’

Lees het hele verhaal van Annelies in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij net als Annelies een kind dat anders is dan andere kinderen?

Anders, namelijk...

Ik heb het verhaal van Annelies gelezen in vriendin. Prachtig. En wat goed van die website. En Martijn is een prachtige jongen. De dames zullen voor hem in de rij staan.

Renate Modderkolk

Nee

(f)

Nee

Zo erg als mensen dat roepen dat kind is niet ggoed.lekkere voorbeeld functie ook!!

Ja, omdat...

Onze peuter heeft Tubereuze Scleroses Complex. Een vrij onbekende aandoening. Lastig uit te leggen wat het allemaal met m doet en nog kan doen. Maar hij heeft net als dit jongetje een stralende lach, heerlijk mannetje en wat een mooi verhaal!!

Ja, omdat...

heb een lieve meid met down,niks mis mee.

Instagram