Persoonlijke verhalen

Vriendin 30: Doriens zoontje raakte ernstig verbrand bij een operatie

Dorien: ‘Je baby zo veel pijn zien lijden, is vreselijk’

Het zoontje van Dorien (34) liep brandwonden op tijdens een relatief simpele operatie in het ziekenhuis, door een fout van de artsen. Dorien en haar man spanden een tuchtzaak aan.

De operatie zelf was goed gegaan, vertelden ze ons. ‘Maar er is iets misgegaan met de warmtedeken, waardoor Yanniek brandwonden heeft opgelopen.’ Wat er precies aan de hand was, wisten ze op dat moment niet, maar zeker was dat de brandwonden eerste-, tweede- en derdegraads waren. Ik raakte helemaal de kluts kwijt. Op de achtergrond hoorde ik Yanniek kríjsen van de pijn.

Lees Doriens verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Vind jij het acceptabel dat er in ziekenhuizen ‘menselijke fouten’ worden gemaakt?

Daar ben ik nog niet helemaal over uit...

Net als iedereen zou ik willen dat er geen fouten worden gemaakt, maar als er dan toch fouten worden gemaakt zou ik graag zien dat dit zonder dralen wordt toegegeven. Nu is het nog altijd zo dat er volledige doofpot commissies aan de slag gaan om elke vorm van aansprakelijkheid proberen te vermijden.

Daar ben ik nog niet helemaal over uit...

fouten maken is menselijk. Medische fouten (helaas) ook. Vaak zijn de medische fouten ook niet terug te draaien. Hierin ben ik het met Marielle eens dat de artsen en/of ziekenhuis het ook moeten toegeven dat ze een fout hebben gemaakt en dat ze alles maar zo snel mogelijk in de doofpot willen stoppen.

Daar ben ik nog niet helemaal over uit...

jammer genoeg kan elk mens fouten maken>:o

Instagram