Persoonlijke verhalen

Vriendin 3: Het voortdenderende leven van actrice Angela Schijf

‘En toen ineens was ik actrice’

Veertien jaar was ze, toen ze voor het eerst voor de televisiecamera stond. Op haar 22ste trouwde ze al en twee jaar later werd ze moeder. Angela Schijf (34): “Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, lijkt het wel of ik haast had.”

Je hebt drie dochters: Bloem (9), Mensje (7) en Zus (1). Hoe combineer je jouw onregelmatige baan met de zorg voor je kinderen?
“Natuurlijk is het best heftig om zo veel van je gezin weg te zijn. Maar het is niet anders, ik zet de knop om. Ik werk veel, maar soms neem ik, zoals nu, heel bewust een paar maanden geen werk aan. Dan ben ik een suffe huismoeder. De meiden bloeien dan meteen op, alles loopt gestroomlijnd. Moeders organiseert het allemaal wel. Daarom bekijk ik de combinatie werk en gezin maar per moment. Ik ben geen doemdenker, problemen zijn er om opgelost te worden. Uiteindelijk loopt het altijd prima. Het scheelt dat ik een appartement in Amsterdam heb. Dat was echt een cadeautje aan mezelf. Als je veel weg bent, geeft het ongelooflijk veel rust als je je eigen plek hebt, en niet uit koffers hoeft te leven. Ik ben trouwens nooit alleen, mijn jongste sleep ik overal mee naartoe. De oudere meiden hebben hun eigen leven in Antwerpen, en hun school, maar zo’n heel kleintje moet bij haar moeder zijn, vind ik. Ook al is er thuis in België een superpapa.”

Lees het hele interview met Angela Schijf in Vriendin 3.

Reageer op dit artikel

Waar ken jij Angela Schijf van?

Van GTST

Gtst. Ik wist niet dat ze in oppassen heeft gespeeld…

Van Flikken Maastricht

Ik vind het een toffe meid in flikken maastricht,maar ook in de serie oppassen met de twee opa,s was ze al leuk.:D

Instagram