Persoonlijke verhalen

Vriendin 3: De man van Leny overleed tijdens het hardlopen

‘Hij was heel sportief, we zagen het echt niet aankomen’

Meer bewegen als goed voornemen, is niet zonder risico: jaarlijks overlijden 200 personen tijdens het sporten aan een hartstilstand. Ook Frans, de man van Leny, overleed tijdens het hardlopen. “Je verwacht niet dat juist zo’n actieve man zomaar dood neervalt.”

Toen Leny Stappers het nieuws las over de 24-jarige deelnemer die overleed bij de Dam tot Damloop, waren haar gedachten meteen bij haar man Frans. Ook hij stierf tijdens het hardlopen. Acuut hartfalen. In het begin was dat onbegrijpelijk. Leny: “Frans was sportief, had een goede conditie en liep 3 à 4 keer per week hard. Altijd rondjes van 8 tot 12 kilometer. Je verwacht niet dat juist zo’n actieve man zomaar dood neervalt, zoals mensen over de dood van de jonge student bij de Dam tot Damloop wellicht ook verbaasd waren”.

Lees het hele verhaal van Leny in Vriendin 3 en praat mee op ons forum.

Waar moet je op letten met hardlopen?

• Doe altijd een warming-up en een cooling-down.
• Bouw je tempo langzaam op met behulp van een hardloopschema (kijk bijvoorbeeld op www.hardloopschema.nl of www.runnersweb.nl).
•  Laat je adviseren over goede hardloopschoenen.
• Ken je grenzen en luister naar je lichaam. Ren niet door pijn heen, maar stop als je echt last krijgt of als je je zwak of duizelig voelt.
• Zorg dat je genoeg water drinkt.

Reageer op dit artikel

Doe jij aan hardlopen?

Nee

Mijn lichaam kan het niet aan helaas 🙁

Nee

slecht maar waar, ik houd echt niet van sporten..

Instagram